Connect with us

#news

Duduk rumah sambil layan Virtual Hari Kraf Kebangsaan 2021 (VHKK2021), jom sertai tanda ‘support’ lokal!


Syok kan layan video atas ni? Sebenarnya Korang pun boleh jadi sebahagian dalam event Virtual Hari Kraf Kebangsaan 2021 (VHKK2021) ni tau. Paling best ‘masuk’ pun percuma! Cuma daftar online je..

Mesti teruja kan? Jom check it out info lanjut mengenai Virtual Hari Kraf Kebangsaan 2021 ni!

Virtual Hari Kraf Kebangsaan 2021, yang pertama di Malaysia

Kalau nak tahu, Virtual Hari Kraf Kebangsaan 2021 atau lebih dikenali sebagai VHKK 2021, merupakan PAMERAN VIRTUAL KRAF YANG PERTAMA diadakan di Malaysia!

Ia memaparkan berkenaan industri kraf yang turut mengadaptasikan peralihan budaya norma baharu dalam ekosistem kraf dengan cara yang mudah, efektif dan efisyen kepada orang ramai.

Haaa, lepas ni lagi mudah la korang nak cari produk hasil buatan tangan anak-anak tempatan. Sebab boleh tengok depan mata tetapi  secara virtual!

Himpunkan lebih 500 usahawan kraf seluruh Malaysia!

Disebabkan VHKK2021 ini dibuat secara virtual, seramai 500 usahawan kraf  dari seluruh Malaysia dihimpunkan dengan pelbagai jenis produk kraf ditawarkan kepada pengguna. Boleh pilih je!!!!

Bayangkan, secara virtual korang boleh melihat pameran kraf, jualan, demonstrasi kraf serta video-video pembuatan kraf dan banyak lagi. Selain itu, produk kraf juga boleh diakses secara 360 darjah! Menarik bukan!!!! Bolehlah feeling-feeling berjalan macam dalam mall. Tak payah susah-susah nak jaga SOP, cuma klik je dan boleh beli secara online.

Dijamin rambang mata nanti, macam-macam produk kraf korang boleh grab…

Tak payah bersesak2, pameran hanya dihujung jari…

Senang cerita, VHKK 2021 ini merupakan inisiatif Kraftangan Malaysia untuk membantu dan menyokong usahawan kraf tempatan.

Jadi, pameran virtual ini memberi ruang kepada pengunjung untuk menerokai dan mengakses sendiri pengalaman baharu pameran serta jualan kraf secara digital melalui pendekatan Exciting,Memorable dan Experience.

Sebijik macam pameran betul!

VHKK 2021 menyediakan 5 komponen utama untuk para pengunjung lawati. Antaranya adalah:

  • Auditorium
  • Craft Business Centre
  • Showcase Hall
  • Exhibition Hall
  • Digital Craft Museum

Bayangkan korang terpesona dengan kecantikan tenunan songket, cantingan batik  serta anyaman tangan barang-barang rotan. Memang ngam sungguhlah sebagai kegunaan harian!

Jadi, dah tak ada alasan lagi untuk korang tak join VHKK 2021. Sekarang ni senang sangat nak grab dan hargai barangan kraf buatan tangan rakyat Malaysia.

Save the date! Acara VHKK 2021 bermula dari 15 Oktober hingga 15 Disember 2021. Untuk keterangan lanjut dan boleh pergi ke www.mycraftevent.com Alami sendiri kehebatan acara virtual ni, jangan tengok sorang-sorang!

Make sure ‘hadir’ dengan kawan-kawan dan keluarga sekali. Barulah syok!

Continue Reading
Advertisement