Connect with us

#kerabat

“Dugaan seorang adik…” – Tengku Muhammad selamba sakat masakan Tengku Afzan tak sedap

Lumrah kehidupan adik beradik, biasalah kadang-kadang memang suka saling menyakat antara satu sama lain. Bagaikan menjadi satu keseronokan dapat mengusik itu.

Begitu juga dengan gelagat kerabat diraja Tengku Puteri Afzan dan kekandanya, Tengku Muhammad Iskandar yang sengaja mengusik mengatakan bahawa masakannya tidak sedap.

Tak sedap pun makanan dia

Menerusi rakaman live yang dibuat Tengku Muhammad, salah seorang netizen telah bertanyakan mengenai makanan paling sedap dimasak oleh adindanya, kerana umum sedia maklum bahawa Tengku Afzan sangat suka memasak.

Dengan nada berseloroh, Tengku Muhammad berkata bahawa masakakan adindanya itu tidak sedap dan pernah hampir ‘diracun’  oleh Tengku Afzan.

“Tak sedap makanan dia, hari tu dia try racun saya…”

Dugaan seorang adik…

Video live di IG yang dimuat naik oleh seorang pengguna Twitter telah di retweet oleh Tengku Afzan, dengan kapsyen ‘Takpa. Dugaan seorang adik’.

Sebenarnya, Tengku Afzan agak hebat juga memasak, malah Tengku permaisuri juga selalu memuji masakan puterinya itu. Nampaknya, minat memasak Tengku Aminah menurun kepada anakandanya.

Malu nak puji tu sebenarnya

Mencecah hampir 260,000 ribu tontonan, rata-rata netizen terhibur melihat gelagat dua beradik kerabat diraja tersebut. Memang tidak dapat dinafikan, abang memang hobinya menyakat adik.

Sambung merajuk kat twitter ke

Tak sedap tapi licin jugak

Yang tak sedap tu yang habis dulu

Sumber : Ayu Azirah & Tengku Puteri Afzan

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending