hubungi kami

Viral

Dulu menolak, isteri VVIP baru sedar vaksin penting bila dah ‘fly’ ke Eropah

Seluruh dunia sememangnya sedang giat mengagihkan pemberian suntikan vaksin kepada semua masyarakat. Hal ini bagi melindungi setiap individu daripada mengalami komplikasi lebih serius andai dijangkiti Covid-19.

Walau bagaimanapun, masih ada golongan yang menolak pengambilan vaksin atas alasan-alasan tertentu. Namun, ramai juga dari golongan mereka yang sudah dapat menerima kepentingan vaksin susulan mendapat maklumat yang tepat mengenai hal itu.

Ambil jugak vaksin

Hal ini telah dikongsikan oleh pengguna Twitter apabila memuat naik kembali perkongsian seorang isteri kepada bekas ahli politik yang menyedari kepentingan vaksin selepas berada di luar negara.

Menurutnya, setiap kali mahu ke sesuatu tempat, certificate menyatakan sudah menerima suntikan vaksin adalah perkara pertama yang harus dibuktikan.

Dulu menolak vaksin

Perkara berkenaan telah mendapat sorotan daripada netizen susulan kenyataan isteri kepada VVIP tersebut yang pernah memaklumkan menolak suntikan vaksin ketika membalas komen di ruangan Instagramnya.

“Dekat sana takde siapa kisah kau isteri siapa”

Akan tetapi, ruangan komen perkongsian daripada @Kucingkuncitara itu mendapat respon yang pelbagai daripada netizen. Rata-rata mendakwa yang individu tersebut sebenarnya lebih kepada mahu ‘travel’ ke luar negara terutamanya United Kingdom.

Selain itu, mereka juga seakan menyedari beliau mengambil vaksin jenis Moderna untuk memastikan dapat masuk ke muzium, kafe ataupun restoran.

“Dia nak bagitahu dapat Moderna”

“Patut duduk Malaysia je”

“Kalau tak, tak boleh travel Europe”

“Kena ambil jugak, kalau tak, tak boleh show off”

Kena Mat Saleh buat baru nak ikut”

Namun, tindakan beliau seharusnya tetap dipuji walaupun agak lambat untuk mendapatkan suntikan vaksin. Hal ini kerana beliau akhirnya akur dan sedar tentang kepentingan vaksin andai mahu menuju kemana-mana bagi melindungi masyarakat dari  jangkitan pandemik.

Sumber: Twitter @KucingKuncitara

PERHATIAN: Pihak Oh My Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Oh My Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Sambung Baca
Advertisement