Connect with us

#viral

Dulu menolak, isteri VVIP baru sedar vaksin penting bila dah ‘fly’ ke Eropah


Seluruh dunia sememangnya sedang giat mengagihkan pemberian suntikan vaksin kepada semua masyarakat. Hal ini bagi melindungi setiap individu daripada mengalami komplikasi lebih serius andai dijangkiti Covid-19.

Walau bagaimanapun, masih ada golongan yang menolak pengambilan vaksin atas alasan-alasan tertentu. Namun, ramai juga dari golongan mereka yang sudah dapat menerima kepentingan vaksin susulan mendapat maklumat yang tepat mengenai hal itu.

Ambil jugak vaksin

Hal ini telah dikongsikan oleh pengguna Twitter apabila memuat naik kembali perkongsian seorang isteri kepada bekas ahli politik yang menyedari kepentingan vaksin selepas berada di luar negara.

Menurutnya, setiap kali mahu ke sesuatu tempat, certificate menyatakan sudah menerima suntikan vaksin adalah perkara pertama yang harus dibuktikan.

Advertisement

Dulu menolak

Perkara berkenaan telah mendapat sorotan daripada netizen susulan kenyataan isteri kepada VVIP tersebut yang pernah memaklumkan menolak suntikan vaksin ketika membalas komen di ruangan Instagramnya.

“Dekat sana takde siapa kisah kau isteri siapa”

Akan tetapi, ruangan komen perkongsian [email protected] itu mendapat respon yang pelbagai daripada netizen. Rata-rata mendakwa yang individu tersebut sebenarnya lebih kepada mahu ‘travel’ ke luar negara terutamanya United Kingdom.

Selain itu, mereka juga seakan menyedari beliau mengambil vaksin jenis Moderna untuk memastikan dapat masuk ke muzium, kafe ataupun restoran.

“Dia nak bagitahu dapat Moderna”

“Patut duduk Malaysia je”

“Kalau tak, tak boleh travel Europe”

“Kena ambil jugak, kalau takm, tak boleh show off”

Kena mat Saleh but baru nak ikut”

Namun, tindakan beliau seharusnya tetap dipuji walaupun agak lambat untuk mendapatkan suntikan vaksin. Hal ini kerana beliau akhirnya akur dan sedar tentang kepentingan vaksin andai mahu menuju kemana-mana bagi melindungi masyarakat akan jangkitan pandemik.

Advertisement

Sumber: Twitter @KucingKuncitara

Continue Reading
Advertisement