hubungi kami

Selebriti

Dulu ramai pelanggan kini ‘sendu’, Vida kecewa kedai Cik B disihir

Usahawan sensasi Datuk Seri Vida kecewa apabila kedai perniagaan anaknya, Cik B yang sering dikunjungi pelanggan bertukar ‘sendu’ dengan mendakwa akibat perbuatan sihir.

Menurut Vida atau nama sebenarnya Hasmiza Othman, kedai terletak di Jelapang, Ipoh itu berkemungkinan disihir oleh seorang individu yang dikenalinya.

“Nak percaya tau tidak, tetapi hakikatnya kedai Cik B yang sangat popular, beratur ramai, orang datang berpusu-pusu kata disihir.
“Orang kata nampak kedai tutup, tak nampak.. Lepas tu saya pergi berubat, pengamal kata ada orang letak pokok pisang tepi kedai,” kata Vida menerusi satu video di saluran YouTube miliknya.

Menerusi perkongsian sama di laman Instagram pula, usahawan berusia 51 tahun itu mengakui sudah berfikir banyak kali sebelum mahu mendedahkan perkara tersebut.

“Saya pikir berpuluh kali nak share tak story ni..ini bukan perkara main main.. Sedih nak hadapi..Dah berbulan pelanggan tak datang..
“…kata tutup..tak nampak..tak jumpa.. jumpa Ustaz kata ada ORANG TUTUP…ADA TANAH KUBUR,” dakwanya.

Walaupun mengetahui gerangan individu membuat perkara tidak bertanggungjawab itu, Vida lebih memilih untuk berdiam diri selain memohon doa orang ramai agar perniagaan anaknya pulih seperti sebelum ini.

“Tak mungkin tepi jalan macam ni, dah lama berniaga.. ustaz kata nampak benda macam-macam, tapi kira ni berserah saja. Doakan perniagaan Cik B ni pulih seperti dulu,” ujarnya.

Terdahulu, Vida sering berkongsi mengenai kemeriahan pengunjung yang datang ke premis tersebut untuk merasai air boba dan corndog di bawah perniagaan anaknya.

Sumber: Instagram Datuk Seri Vida

PERHATIAN: Pihak Oh My Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Oh My Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Sambung Baca
Advertisement