Connect with us

#celeb

“Empat hari lagi birthday kakak, bayangkan kesedihan mama…” – Ibu Sandra

Hati ibu mana yang tidak runtun apabila terpaksa berhadapan dengan pemergian anak buat selama-lamanya, itulah yang kini dirasai oleh ibu kepada arwah bintang Big Stage 2020 Sandra Dianne, dikenali sebagai Nor Syakinah.

Difahamkan, pada 16 September ini genaplah usia Sandra 26 tahun, dan hal itu menambahkan lagi duka di hati ibu apabila terkenangkan saat menerima kelahiran Sandra.

Dia seorang anak yang baik

Menerusi entri di Facebook ibu Sandra, dia telah berkongsi kembali detik-detik mengandungkan Sandra sehinggalah di hari kelahirannya.

Disifatkan sebagai seorang anak baik, ibu Sandra berkata arwah sentiasa menjadi menjadi penyeri dan penghibur dalam kalangan ahli keluarganya.

“Dia seorang anak yang baik, sejak kecil tak pernah menyusahkan. Dari awal mengandung langsung takda tanda morning sickness, mengidam nak makan nasi, apa je nasi asalkan nasi tu di masak sedap-sedap…”

“Sakit melahirkan pun tak menyeksa mama lama-lama. Sakit contraction jam 1 pagi, jam 9 pagi register kat wad bersalin, jam 11. 30 pagi dapat katil, baru nak naik tak sempat duduk air ketuban pecah, jerit kat misi, misi kelam kabut ambil wheel chair, berlari masuk labour room…”

“Dua kali push je kakak dah selamat lahir ke dunia dengan nama ALESSANDRA DIANNE AMPURIA…”

Rasa duka yang mendalam

Buat ibunya, masih terngiang-ngiang lagi suara Sandra, kerinduan yang menerkam jiwa si ibu bagaikan satu tamparan yang cukup hebat untuk ditempuhi.

“Jiwa mama masih diselubungi rasa duka yang mendalam, rindu pada suara kakak memanggil “Ma, mana Adam?”, “Esyaaaa, sayang kakak”, “Ayah mana?”, “Kamu sudah makankah?” dan yang paling dirindui selepas ini adalah suara kakak menyanyi-nyanyi di setiap penjuru rumah. Mama rindu…”

“Hari ini 11 September 2020 dinihari jam 1.00am kakak pergi tinggalkan mama. 5 hari menjelang hari lahir kakak, bayangkan kesedihan mama melalui semua ini tanpa kakak di sisi…”

“Berat sungguh dugaan yang mama kena hadap hari ni kakak. Mama tak sangka mama akan bawa kakak balik dalam keadaan kaku…”

Sandra Dianne telah disahkan meninggal dunia pada jam 1 pagi setelah lima hari bertarung nyawa akibat kemalangan.

Jumaat lalu, jenazah Sandra Dianne telah selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Kampung Kauluan, Tuaran, Sabah pada jam 5.45 petang.

Sumber : Gempak

Continue Reading
Advertisement

Trending