hubungi kami

Selebriti

Fikir keadaan anak-anak, Elfira Loy rindu mahu solat dengan khusyuk

Pelakon Elfira Loy mengakui perkara paling dirindui sejak bergelar ibu adalah untuk menunaikan solat dengan penuh khusyuk.

Menerusi satu hantaran di laman Instagram, pelakon berusia 28 tahun itu berkata, dia seolah-olah sukar bagi menumpukan perhatian ketika solat kerana memikirkan keadaan anak-anak yang penuh ragam.

“Benda paling i rindu sekali nak buat after being a mom ni actually solat dengan khusyuk. Of course ramai kata solat je, biar je diorang main or nangis.
“Tapi kalau dah rakaat kedua macam ni (rujuk gambar anaknya), takut rakaat keempat sorang dah kat bawah (jatuh katil),” tulisnya baru-baru ini.

Pelakon drama Di Sebalik Kasyaf itu berkata, dia dan suami Faris Khairol Anuar telah mengajar anak sulung mereka untuk tidur di bilik sendiri tetapi masih belum berjaya.

“We’ve tried puting abang in his room tidur sendiri tapi dia lebih smart lah dari kiteorang. And selalunya bila nak tinggal, time tulah dia tengah sakit.
“Maybe ayah and mommy kena istiqamah duduk rumah selalu and tidurkan dia dalam bilik without fail lepasni,”¬†katanya.

Menjengah di ruangan komen, rata-rata pengikut berkongsi pengalaman berdepan situasi sama selain memberi cadangan serta pendapat mengenai kesukaran bagi memisahkan tempat tidur anak.

Kena ada cara untuk mendekati

Masa nak solat, minta abang jagakan adik

Kena biasakan dulu tidur bilik sendiri

Betul tu, rindu solat dengan khusyuk

Untuk rekod, Elfira dan Faris mendirikan rumah tangga pada 1 Januari 2019 dan dikurniakan dua cahaya mata iaitu Muhamad Rayyan Khalaf, 2 dan Nur Aria Mikayla yang kini berusia tujuh bulan.

Sumber: Instagram Elfira Loy

PERHATIAN: Pihak Oh My Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Oh My Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Sambung Baca
Advertisement