hubungi kami

Viral

Gadis tayang muka cantik, goda pekerja kedai untuk dapat sharwama percuma?

Bermodalkan muka cantik dan pickupline hambar, dua gadis dikecam kerana didakwa sengaja ‘mengemis’ sharwama di sebuah kedai viral.

Nak makan free manjang

Menerusi video yang tular di Twitter selepas dimuat naik oleh gadis itu sendiri di akaun TikTok miliknya, ramai yang mengatakan tindakan tersebut sangat tidak patut walaupun ia sekadar konten.

Siap bagi pickupline lagi!

Ujar wanita itu, seronok menjadi orang yang cantik kerana akan mudah mendapat ‘privilege’. Jadi, dengan cara itu mereka berdua telah membuat konten dengan ‘menayang’ muka cantik dan memberikan pickupline kepada pelayan kedai¬† untuk mendapatkan sharwama secara percuma.

Ternyata tindakan tersebut berhasil apabila pelayan yang digoda telah bergegas ke dapur dan kembali semula dengan memberikan mereka sharwama.

Padahal memang dah order dulu

Perkongsian tersebut telah menghadirkan pelbagai komen daripada netizen yang kebanyakkannya meluat melihat cara gadis tersebut mendapatkan makanan percuma.

Walaupun boleh jadi perkara tersebut sekadar konten, namun apa yang dilakukan sepertinya tidak sopan dan tak tahu malu kerana memancing pekerja kedai dengan ayat-ayat memikat sehingga mendapat sharwama percuma.

Benda RM12 pun nak meminta

Ni ke yang nak lelaki T20 tu?

Sebab sharwama maruah letak belakang?

Sebab sharwama pun boleh menggeletis

Kan takut bila orang tu tak fikir pun pasal awak cantik

Sumber: Twitter @TikTokBerguna

PERHATIAN: Pihak Oh My Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Oh My Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Sambung Baca
Advertisement