Connect with us

#brandedcontent

Hampir botak kerana rambut gugur, tips ini mungkin membantu korang


Rambut adalah mahkota bagi setiap individu, tidak kira sama ada lelaki mahupun wanita. Pastinya kita mahu sentiasa kelihatan menawan di hadapan semua orang.

Tapi korang tahu tak, antara perkara yang menakutkan adalah masalah keguguran rambut. Keguguran rambut jika tidak diatasi boleh menyebabkan rambut botak dan seterusnya menimbulkan ketidakselesaan kepada seseorang.

Image result for alamak gif

Mereka yang mempunyai masalah keguguran rambut ini, sebenarnya sangat struggle untuk pulih dari situasi tersebut.

Namun jangan risau, ini 5 tips berkesan yang akan kami kongsikan bagaimana untuk membantu mengurangkan keguguran rambut.

#1 Tocang rambut sebelum tidur

Mungkin kedengaran agak pelik, tapi kalau korang nak tahu sebenarnya tocang rambut sebelum tidur dapat mengurangkan keguguran dan kekusutan rambut.

Sebelum tidur, pastikan rambut sudah disisir terlebih dahulu dan setelah rambut ditocang, bawa penghujung rambut ke tepi leher. Bila bangun pagi nanti, rambut pasti akan berada dalam keadaan kemas.

Image result for tocang gif

#2 Basuh rambut selang 4 hari sekali

Mitos bahawa rambut perlu dibasuh setiap hari adalah tidak benar. Sebenarnya, rambut hanya perlu dibasuh selang 4 hari sekali, kerana jika kita mencuci rambut dengan kerap ia akan membuatkan kepala dan akar rambut rosak.

Related image

#3 Jangan kerap sikat rambut

Ini adalah fakta yang perlu korang tahu, sebenarnya jangan terlalu kerap menyikat rambut kerana ia akan menambahkan keguguran rambut korang.

Sebaliknya, cara korang menyikat rambut adalah amat penting. Pastikan korang tidak merentap rambut dengan kuat dan menyikat dengan perlahan. Korang juga disarankan untuk menggunakan sikat yang bergigi jarang.

#4 Elakkan guna hair dryer terlalu kerap

Sedar atau tidak, penggunakan hair dryer yang terlalu kerap telah menyebabkan akar rambut lemah dan boleh mematahkan rambut disebabkan oleh haba panas.

Biarkan rambut kering dengan udara, sekali sekala rambut memerlukan udara.

Related image

#5 Gunakan serum rambut

Bagi kesan yang lebih baik untuk mengelakkan keguguran rambut, selepas mandi pastikan korang menggunakan serum rambut.

Pemilihan serum rambut yang baik adalah amat penting sekali. Pastikan korang memilih serum yang berasaskan water based, bagi kesan yang terbaik seperti serum rambut Faith Fleur.

Serum rambut Faith Fleur berkesan mengurangkan keguguran rambut

Berkesan, mesra solat, dan berbau lembut dan segar!

Bukan sahaja mengurangkan masalah keguguran rambut, serum rambut Faith Fleur juga mengandungi banyak fungsi lain yang berkesan merawat masalah rambut. Antaranya adalah menghapuskan kelemumur, melembutkan rambut, memberi kewangian pada rambut, melebatkan rambut, memperbaiki rambut yang rosak dan gugur, dan yang paling penting sekali serum ini berkesan membunuh kutu.

Banyak kelebihan penggunaan Faith Fleur, antaranya:

Produk Berasaskan Air (Water Based)

Anti-Frizz Hair Serum Faith Fleur terdiri daripada bahan berasaskan air yang mudah menyerap daripada akar rambut hujung rambut. Jadi, para pengguna tidak perlu ragu- ragu dengan bahan kimia yang membahayakan kesihatan rambut anda. Hanya 100% air digunakan.

Mesra Wuduk

Anti-Frizz Hair Serum Faith Fleur merupakan serum rambut mesra wuduk dan boleh di bawa solat dan beribadat. Jadi anda tidak perlu khuatir dan was-was untuk menggunakan serum rambut ini. Anda tetap boleh beramal sambil menjaga kecantikan rambut!

Tidak Berminyak

Anti-Frizz Hair Serum Faith Fleur dihasilkan daripada air dan bahan-bahan yang tidak memproduksi minyak. Jadi, anda tidak perlu bimbang tentang serum yang akan menyebabkan rambut lebih berminyak.

Tidak Melekit

Dengan gabungan minyak zaitun, minyak kastor minyak biji anggur (grapeseed oil) tentunya cecair serum tidak menyebabkan melekit pada rambut. Hindari serum yang melekit. Ia bukan sahaja merimaskan bahkan menyukarkan anda menguruskan rambut!

Berbau Lembut

Anti-Frizz Hair Serum mempunyai bauan lembut hasil daripada campuran minyak zaitun, kastor dan biji anggur yang dicampur sebati menghasilkan bauan yang menangkap hidung!

Menyegarkan
Dengan sapuan secara rutin akan memberikan kesegaran kepada rambut sekaligus ia kelihatan lebih bermaya!

Mudah Dibawa

Disebabkan saiznya yang kecil Anti-Frizz Hair Serum fleksibel dan mudah di bawa ke mana sahaja. Anti-Frizz Hair Serum merupakan produk wajib bawa di dalam beg setiap orang!

Eksklusif

Dengan pembaharuan yang dilakukan, botol Anti-Frizz Hair Serum mencapai piawaian yang tersendiri. Ia kelihatan lebih eksklusif dan menyerlah dengan ciri yang berkilau. Rambut berkilat, botol berkilau!

Macam mana nak gunakan serum rambut Faith Fleur? Mudah saja….

Korang hanya perlu gunakan 2 kali sehari sahaja, dan boleh digunakan ketika rambut lembab dan kering. Pertama sekali picitkan serum rambut Faith Fleur ke tapak tangan dan gosokkan, kemudian ratakannya ke seluruh rambut dan kulit kepala! Mudah je…

Beli satu serum Faith Fleur, Percuma 1 serum!

Faith Fleur kini sedang mengadakan kempen beli 1 serum, percuma 1 serum. Pemberian percuma 1 serum tertakhluk kepada 500 ribu sahaja dan promosi ini bermula 30 September hinggalah 30 Oktober 2019.

Bagi hasil terbaik, korang wajib ikuti langkah penjagaan rambut yang betul.

       1. Shampoo Faith Fleur menggalakkan pertumbuhan rambut!

Mengandungi bauan honey dew dan vitamin Pro V-B5, serta tanpa bahan paraben SLES telah menjadikan Shampoo ini pilihan pengguna.

Shampoo Fair Fleur berfungsi mengurangkan masalah rambut gugur dan menghilangkan minyak di kulit kepala. Apa yang pentingnya, ia berupaya menggalakkan pertumbuhan rambut.

Nak guna? Mudah je..

Hanya gunakan 2 hingga 3 kali sehari, selepas itu urut di serata rambut dan kulit kepala. Dah selesai, bilas sampai bersih.

         2. Penting untuk gunakan Conditioner!

Conditioner amat penting bagi mengekalkan dan mengembalikan kelembapan rambut. Selain itu, pemakaian conditioner berupaya menguatkan akar rambut dan mengelakkan masalah rambut putus. Selain itu, conditioner Faith Fleur mampu mengembalikan minyak semulajadi.

Bauan Honey Dew pada conditioner Faith Fleur sememangnya menyegarkan dan memberikan aroma kepada si pemakai.

Conditioner Faith Fleur wajib digunakan selepas pemakai selesai shampoo, dan ratakan ke seluruh rambut, namun elakkan disapu ke kulit kepala. Selepas itu, korang boleh biarkan ia selama 2 hingga 3 minit.

          3. Wajib guna Hair Tonic bagi memberi nutrisi kepada rambut!

Hair Tonic Faith Fleur diformulasikan di Perancis, dan ia berfungsi bagi menggalakkan pertumbuhan rambut kepada mereka yang mempunyai masalah hampir botak kerana keguguran rambut.

Selain itu, ia berupaya untuk menguatkan akar rambut dan memberi nutrisi kepada rambut. Hasilnya, rambut akan semakin lebat dan meningkatkan kualiti dan penampilan rambut pemakai.

 

Mudah je nak guna!

Sebelum gunakan, pastikan korang keringkan rambut dan kulit kepala dengan menggunakan tuala. Selepas itu, semburkan Hair Tonic Faith Fleur, ratakan dan urut kulit kepala selama 2 minit.

              4. Hair Mist beri 24 jam kelembapan kepada rambut!

Penggunaan hair mist amatlah penting, lebih-lebih lagi kepada wanita yang berhijab, kerana ia memberikan 24 jam kelembapan kepada rambut dan bau haruman yang selesa dan wangi.

Hair Mist Faith Fleur sesuai digunakan kepada semua jenis rambut. Ianya berfungsi untuk melindungi rambut daripada cahaya matahari dan kesan haba dandanan rambut. Paling penting ianya mengelakkan masalah rambut bercabang!

Guna 2 kali sehari je!

Hair Mist Faith Fleur boleh digunakan ketika rambut lembab dan kering, dan hanya perlu picit ke tapak tangan dan ratakan ke seluruh rambut.

Kat mana nak dapatkan produk Faith Fleur?

Korang boleh dapatkan produk berkualiti ini menerusi:

+ Stokis, egent dan dropship seluruh Malaysia
+ Team sales pada no. 013 662 9389
+ Layari laman web https://www.faithfleur.my/
+ Laman Shopee iaitu https://shopee.com.my/faithfleurhq

Untuk maklumat lanjut, boleh layari laman web Faith Fleur dan Shopee ATAU terus hubungi HQ Faith Fleur bagi proses pembelian dan pertanyaan lebih lanjut.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.