hubungi kami

Viral

“Harap tak jual di bazar…” – Nenek kelim karipap guna gigi palsu, netizen loya tekak

Sebut sahaja kuih karipap, pasti ramai terbayang akan keenakan intinya, terutama apabila dimakan ketika masih panas pada waktu petang.

Lebih-lebih pada bulan Ramadan ini, ramai cuba untuk membuat karipap itu dengan sendiri di rumah, selain membelinya di bazar.

Namun begitu, tidak semua di kalangan kita mahir untuk mengelim karipap dengan sempurna tanpa alat bantuan dan akhirnya akan senget dan tidak menepati cita rasa.

Kongsi kaedah kelim karipap ‘unik’

Baru-baru ini, tular di laman TikTok apabila salah seorang pengguna platform itu berkongsi kaedah terbaru yang mungkin boleh diaplikasikan ketika hendak mengelim karipap dengan kemas.

Menerusi perkongsian video yang dimuat naik oleh user8642113579, seorang wanita dipercayai berpangkat nenek sedang mengelim karipap hanya menggunakan acuan gigi palsu sahaja.

Macam pelik kan? Tapi, itulah kenyataan.

@user8642113579

♬ Ramadan Mubarak – WavebeatsMusic

Guna gigi palsu bagi nampak kemas

Jelas pengguna itu, tujuan menggunakan gigi palsu sebagai acuan adalah untuk membuatkan kelim kuih tersebut lebih kemas.

Tak kuasa aku nak makan!

Meksipun lokasi dan tarikh semasa video itu dirakam tidak dapat diketahui, namun rata-rata warganet mengakui loya selepas melihat perkongsian tersebut.

Harap takde jual kat bazar atau kedai mana-mana la

Pada masa yang sama, terdapat  warganet meluahkan kerisauan sekiranya kuih tersebut dijual di bazar Ramadan.

Kesian pembeli yang tak tahu apa2

Ini akan memberi kesan kepada  pembeli yang tidak tahu apa-apa.

Jangan beli kalau jumpa kat bazar

Tidak kisahlah, walau sekreatif mana sekalipun, bab kebersihan janganlah diperjudikan demi dijadikan sumber pendapatan harian.

Sumber: TikTok @user8642113579

PERHATIAN: Pihak Oh My Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Oh My Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Sedang memerhati anda...

Sambung Baca
Advertisement