hubungi kami

Branded Content

Harga tak masuk akal! realme 10 Pro+ 5G tawar teknologi baharu bernilai AS$15 Juta

Percaya atau tidak, dengan bermodalkan kurang daripada RM2,000, anda boleh memiliki sebuah telefon pintar yang menawarkan teknologi canggih bernilai AS$15 juta.

Benar, tak tipu. Pada kali ini, sebuah jenama telefon pintar paling pesat berkembang di dunia iaitu realme telah memperkenalkan peranti tambahan terbaharu, realme 10 Pro+ 5G dan realme 10 Pro 5G.

Kalau nak tahu, ia menyajikan sebuah teknologi inovatif yang lebih mudah diakses serta membolehkan orang ramai merasai pengalaman luar biasa.

Tampil ‘seksi’ dengan ciri premium menerusi Reka Bentuk Hyperspace berbadan ultra ringan & nipis

Dengan ciri premium, peranti ini mempertaruhkan segmen paparan melengkung dan rata terbaik menerusi Reka Bentuk Hyperspace di mana ia dibaluti dengan badan ultra ringan dan nipis.

Bukan itu sahaja, ia juga memperkenalkan paparan melengkung 120Hz yang turut dilengkapi dengan lampu peranti berkuasa PWM 2,160Hz pertama di Malaysia melalui realme 10 Pro+ 5G. Malah, pengguna juga boleh merasai pengalaman luar biasa telefon pintar berkuasa dengan prestasi yang tiada bandingan. 

Foto: Jestinna Kuan/ Instagram

Kenapa tiada bandingan? Hal ini kerana realme 10 Pro+ 5G dikuasakan menerusi Cipset Dimensity 920 5G, dan sehingga 12GB+12GB RAM dinamik yang menjanjikan kelancaran sepanjang hari terutamanya ketika mengguna lebih daripada satu aplikasi dalam satu masa. 

Menariknya lagi, ia dilengkapi dengan paparan tanpa had 120Hz yang dibaluti bezel sisi tepi hitam ultra-nipis dengan ketebalan hanya 1mm pertama di Malaysia, sekaligus memberikan keseronokan visual yang terbaik.

Ia sekaligus membolehkan para pengguna merasai pengalaman pertama realme UI 4.0 terkini dan orang ramai boleh mendapatkan ia dari 12 Disember 2022 dengan harga bermula RM1,299.00.

Paparan Lengkung 120Hz bertaraf Premium Pertama bagi segmennya dengan Bezel Bawah nipis

Harga marhaen tak setanding dengan kualiti mewah dan premium yang ditawarkan oleh realme 10 Pro+ 5G!  

Kalau nak tahu, realme membawakan sebuah telefon pintar dengan paparan melengkung yang sentiasa dianggap sebagai varian mewah dan premium hasil daripada reka bentuk anggun, pengalaman cengkaman dalam tangan yang canggih selain melibatkan kos pengeluaran tinggi berbanding paparan rata.

Foto: Jestinna Kuan/ Instagram

Memang berbaloi dan lebih bergaya apabila pengguna muda memiliki realme 10 Pro+ 5G kerana ia dilengkapi bezel bawah paling nipis setebal 2.33mm dan Paparan Melengkung 120Hz bertaraf premium. Dah macam bergaya dengan telefon berharga mewah, padahal tak pun!

realme juga membawakan teknologi lebih maju kepada penggunanya di mana paparan melengkung peranti ini berupaya menghasilkan pemalapan cahaya 2,160Hz PWM pertama di Malaysia.

Ia menawarkan peningkatan 4.5 kali ganda daripada PWM 480Hz konvensional terutama dari segi kecekapan pemalapan dan 1.7 kali lebih tinggi daripada Standard Pencahayaan Antarabagsa IEEE sebanyak 1,250Hz untuk perlindungan mata.

Foto: The Sara Sisters/ Instagram

Makna kata, paparan melengkung 120Hz ini menawarkan perlindungan mata yang berterusan sambil mengekalkan warna yang tepat pada paparan meskipun dalam persekitaraan gelap.

Reka bentuk Hyperspace dengan Badan Ultra-ringan 178g dan Ultra-nipis 7.78mm

Selain itu, bagi series realme 10 Pro 5G, ia juga menawarkan Reka Bentuk Hyperspace unik yang diilhamkan menerusi konsep terowong hyperspace seiring dengan falsafah mereka ‘Dare To Leap’ atau ‘Berani Melonjak’.

Foto: Imran Bard/ Instagram

Foto: Imran Bard/ Instagram

Di samping itu, kualiti yang diperoleh menjadikan peranti ini ultra ringan menerusi tiga dimensi yang dinamik apabila ia menawarkan reka bentuk ultra-ringan dengan berat hanya 173g dan 7.78mm ultra-langsing.

Foto: Jestinna Kuan/ Instagram

Foto: Jestinna Kuan/ Instagram

Bahkan, ia turut dilengkapi dengan bateri 5,000mAh yang besar bagi memastikan tiada kebimbangan tercetus oleh pengguna dalam setiap urusan mereka, baik mereka gemar bermain media sosial mahupun permainan atas talian.

Rakam detik terindah dengan kamera ProLight 108MP bersama Cipset kapasiti storan 24GB+256GB

Bagi mereka yang suka merakam kenangan indah, realme 10 Pro 5G Series lah pilihan tepat kerana ia hadir dengan kamera ProLight beresolusi 108MP dengan Seni Bina Pengimejan HyperShot.

Ciri ini merangkumi komponen utama fotografi AI terkini, selain QuickShot, Image Fusion dan Super Nightscape.

Bertambah premium, realme 10 Pro+ 5G dikuasakan dengan Cipset Dimensity 920 5G dan ia menawarkan sehingga 12GB + 12GB RAM dinamik yang terbesar dalam segmen harganya. Bahkan, ruang storan tanpa tekanan juga mampu menampung kapasiti sehingga 256GB.

Foto: The Sara Sisters/ Instagram

Bagi realme 10 Pro 5G pula, ia memiliki 8GB RAM + 8GB DRE dalam segmennya, dengan sehingga 16GB RAM Dinamik untuk penukaran aplikasi berbilang lancar tanpa gangguan menerusi teknologi Advanced Dynamic RAM Expansion (DRE).

Foto: The Sara Sisters/ Instagram

Foto: The Sara Sisters/ Instagram

Ini membolehkan penukaran ROM kepada RAM maya untuk tugas pelbagai supaya lebih lancar dan memudahkan urusan pengguna.

Bagi memastikan kuasa peranti ini sentiasa berada di tahap maksimum, maka ia dipasangkan dengan Cipset Snapdragon 695 5G sekali gus membolehkan pengguna merasai prestasi dan kelancaran sepanjang hari mereka dengan realme 10 Pro 5G.

Foto: The Sara Sisters/ Instagram

Tunggu apa lagi? Jom dapatkan realme 10 Pro 5G Series sekarang!

Haa, menarik kan dengan teknologi yang ditawarkan dalam realme 10 Pro 5G series kali ni?! Tak setimpal betul dengan harga pasaran semasa yang ditawarkan kepada orang ramai.

Jadi, jom dapatkan realme 10 Pro 5G series yang sedang hangat di pasaran!

Anda bole dapatkan di kedai jenama rasmi dan pengedar sah realme Malaysia bagi merasai pengalaman luar biasa! 

Dan, realme 10 Pro 5G Series juga dijual secara rasmi di kedua-dua Kedai Dalam Talian realme Malaysia iaitu Shopee dan Lazada.

Untuk maklumat lanjut tentang realme 10 Pro 5G Series, sila layari laman Facebook rasmi realme Malaysia

PERHATIAN: Pihak Oh My Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Oh My Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Sedang memerhati anda...

Sambung Baca
Advertisement