hubungi kami

Selebriti

Hidap hipertiroid? Azhar Sulaiman cemas anak sulung pengsan di hospital

Pelakon Azhar Sulaiman berkongsi detik cemas apabila anak sulungnya Kasih Leia Ixora mengalami pengsan di kawasan parkir di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM), Kuala Lumpur baru-baru ini.

Menerusi satu perkongsian video di aplikasi TikTok, Azhar seperti meluahkan kebimbangan dengan keadaan anaknya yang dipanggil Kasih itu kerana dipercayai menghidap penyakit hipertiroid.

@azharbsulaiman

Kasih pitam kat parking lot PPUM just now….Nasib baik orang lalu lalang kenal saya…kalau tak sure dorang suspect saya cuba kidnap Kasih papah bawak masuk kereta….Phewww

♬ original sound – Azhar Sulaiman – Azhar Sulaiman

“Kasih pitam kat ruangan parkir PPUM. Nasib baik orang lalu lalang kenal saya… kalau tak mesti dorang suspek saya cuba culik Kasih papah bawak masuk kereta,” tulisnya semalam.

Beberapa hari sebelum itu, gadis berusia 21 tahun itu ada memuat naik sebuah video di TikTok memaparkan dia baru selesai melakukan rawatan di bilik wad pusat perubatan berkenaan.

@terimame.v2

mass 🩸

♬ original sound – KASIH LEIA IXORA – KASIH LEIA IXORA

Video berdurasi hampir 30 saat itu memaparkan Kasih meluahkan rasa penghargaan kepada beberapa petugas PPUM yang merawatnya dengan penuh dedikasi.

“Ini lah puteri-puteri bidadariku (petugas) dekat wad prosedur khas. Beribu bintang untuk ini (rawatan). Terima kasih bossku,” katanya yang dilihat kurang fasih berbahasa Melayu.

Meninjau di ruangan komen, ramai mempersoalkan keadaan fizikal gadis berkenaan yang kurus dan kurang bermaya selain berkongsi pengalaman masing-masing dalam berdepan masalah hipertiroid.

Malah, segelintir individu turut menitipkan doa berharap Kasih diberikan kesembuhan serta dipermudahkan segala urusan.

Tiroid ni kelenjar utama pada leher

Semoga cepat sihat!

Berisi; hipo / kurus; hiper

Saya pun alami penyakit tu

Sumber: TikTok Azhar Sulaiman & Kasih Leia Ixora

PERHATIAN: Pihak Oh My Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Oh My Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Sambung Baca
Advertisement