Connect with us

#celeb

Inspektor Aleeza turun padang! Abby Abadi kongsi rezeki dengan ‘frontliners’

Pada saat ini, negara sekali lagi berdepan fasa Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) memandangkan kes wabak Covid-19 semakin meningkat di serata tempat.

Justeru itu, petugas keselamatan di semua sektor dikerah untuk menjalankan tanggungjawab mereka bagi memastikan rakyat mengikut arahan dan prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan.

Baru-baru ini, pelakon Abby Abadi berkongsi di laman sosial Instagram memaparkan dia dan suami menghantar sarapan pagi buat petugas barisan hadapan yang bertugas tidak jauh dari rumahnya.

Sedia berkhidmat

“Bersama abam2 polis dari Balai Polis Wangsa Maju. Yang saya terserempak masa nak pergi beli breakfast pagi tadi hehe.. Terus suami @jaiezzany kata beli sekalilah untuk abam2 polis ni. Kita pun ok.
“Ingat tak ramai, rupanya dekat 10 orang. Tu baru abam polis, abam askar ada jugak kat situ hehe.. Sorry kalau tak cukup.
“Esok lusa ada rezeki kami kongsi rezeki lebih lagi okay. Terima kasih sudi bergambar,” tulis Abby di ruangan kapsyen.

Menerusi perkongsian tersebut, difahamkan pelakon berusia 43 tahun itu serta suaminya dalam perjalanan membeli sarapan pagi dan mereka terserempak dengan para petugas.

Jadi alang-alang mereka hendak membeli makanan, suaminya bercadang untuk membelikan sarapan buat para petugas di mana Abby bersetuju untuk berkongsi rezeki dengan mereka.

“Yang lalu-lalu kat roadblock cuba share-share rezeki juga. Kita jaga kita kan? Hehe.. InshaALLAH lembut hati Abam2 Polis tu,” tulisnya lagi.

Dalam pada itu, dia sembat lagi menyeru pengikutnya untuk sama-sama berkongsi rezeki dengan petugas barisan hadapan di mana jua mereka berada.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata pengikut mengusik Abby dengan menyamakan dirinya dengan watak yang pernah dilakonkan dalam drama bersiri Gerak Khas, Inspektor Aleeza suatu ketika dahulu.

Inspektor Aleeza turun padang

Semoga dipermudahkan urusan semua

Alhamdulillah, tak berkurang kalau kongsi rezeki

Allah akan gandakan

Abby merupakan bekas isteri kepada aktor Norman Hakim. Mereka mempunyai tiga cahaya mata iaitu Mohamed Danish Hakim, Marissa Dania Hakim dan Maria Danisha Hakim.

Malangnya jodoh mereka tidak panjang selepas mereka telah disahkan bercerai pada 2009. Kini, dia menjadi isteri kepada Muhammad Faizal Zakaria dan mempunyai tiga anak angkat.

Sumber: Instagram Abby Abadi

Continue Reading
Advertisement

Trending