Connect with us

#celeb

Interpol tak cari pun Caprice, akui akan pulang ke Malaysia setelah urusan selesai

Beberapa hari lepas, tular di media sosial berkenaan berita bahawa Pihak Polis Diraja Malaysia (PDRM), meminta bantuan Polis Antarabangsa (Interpol) untuk mengesan dua individu, iaitu Nadir Al-Nuri dan Caprice bagi membantu siasatan berkaitan satu isu yang pernah viral sebelum ini.

Walau bagaimanapun, menerusi perkongsian Caprice, dia memaklumkan tiada mana-mana pihak yang mencarinya sebelum berita tersebut tular. Dia juga memberitahu yang nombor telefonnya ‘terbuka’ dan sesiapa sahaja boleh menghubunginya.

Caprice beri kenyataan

Namun, akhirnya Caprice telah memuat naik satu kenyataan di Instagramnya dengan menjelaskan apa yang berlaku. Menurut influencer tersebut, pihak Interpol tidak ada pun mencarinya dan hanya media sahaja yang memperbesarkan hal berkenaan.

“Sebenarnye, Interpol tak cari pun Caprice. the media took it out of context and headline semua buat nampak macam ade kes luar biasa sampai orang comment2 macam kita ni hilang atau tengah lari,” tulisnnya.

Dah dihubungi pihak polis

Menurutnya lagi, tiada sebarang kes jenayah pun yang dibuka dan pihak polis dari Ibu Pejabat Wangsa Maju telah pun menghubunginya dan hanya meminta kenyataan dari pihaknya.

Alhamdulillah semua ok, xde kes jenayah pun yang di buka. IPD Wangsa Maju hanya nak minta statement Caprice,” 
“Sebab Caprice melalui banyak bende yang pelik sejak kita sampai, ape bila Caprice baca berita pasal interpol, comments dekat social media, dan terima banyak calls dari KL yang tengah risau… bende tu buat kita lagi risau dan fikir bukan2…” jelas influencer tersebut.

Akan balik selepas urusan selesai

Selain itu, influencer itu turut menyatakan  rasa terima kasih kepada pihak PDRM kerana menjalankan tugas dengan begitu profesional. Mereka  sempat berpesan kepada Caprice untuk sentiasa menjaga keselamatan diri ketika berada berseorang di luar negara.

Di akhir penulisannya, dia juga memaklumkan yang akan segera pulang ke Malaysai selepas selesai beberapa urusan di tempatnya berada.

Nadir Al-Nuri turut keluarkan kenyataan

Selain daripada Caprice, Nadir Al-Nuri yang juga didakwa bakal dicari pihak Interpol turut telah memuat naik kenyataan daripada pihak peguamnya di media sosial.

Apa yang disampaikan olehnya juga hampir sama dengan Caprice dimana tidak ada sebarang penglibatan Interpol dalam isu yang dinyatakan.

Pihak polis juga sedia maklum bahawa individu tersebut berada di Gaza bagi tujuan melanjutkan pengajian dan menjalankan aktiviti kemanusiaan. Jadi, urusan keluar masuk ke Gaza bukanlah sesuatu yang mudah.

Walau bagaimanapun, Nadir sedia memberikan kerjasama berhubung kes yang dinyatakan dan meminta pihak lain tidak membuat sebarang spekulasi atau fitnah supaya tidak menggangu pihak berkuasa menjalankan tugas.

Sumber: Instagram Caprice, Nadir Al-Nuri

Continue Reading
Advertisement