hubungi kami

Branded Content

IWK Eco Park @ Pantai Dalam taman rekreasi dan lokasi ‘Instagrammable’ untuk korang!

Orang kata, bila duduk di bandar ni susah nak dapat suasana ‘kehijauan’! Mana taknya, kiri kanan bangunan besar. Bosan kan…

Kat mana lagi orang KL boleh pergi rekreasi?

Korang jangan risau sebab baru-baru ni, admin ada jumpa sebuah tempat yang sesuai untuk korang beriadah dan melakukan aktiviti rekreasi di kawasan Pantai Dalam iaitu IWK Eco Park. Untuk pengetahuan korang, pusat sukan dan rekreasi ini diuruskan oleh syarikat pembetungan nasional, Indah Water Konsortium (IWK) Sdn Bhd.

Admin boleh jamin, konfirm korang akan suka bila datang ke kawasan IWK Eco Park yang berkeluasan 12 hektar ini dipenuhi dengan hampir 2,600 batang pokok sama ada hiasan, herba atau pokok hutan yang ditanam di sekitar kawasannya.

Lepas Balik Kerja, Boleh Jogging di Sini!

Hanya 10 kilometer dari Pusat Bandar Kuala Lumpur, IWK Eco Park tempat paling sesuai untuk korang pergi jogging atau buat aktiviti sukan seperti bermain badminton dengan rakan sekerja selepas habis kerja. Barulah kehidupan lebih proaktif! 

IWK Eco Park, Bukan Sekadar Taman! 

Kalau korang ingat IWK Eco Park ni hanya sekadar taman sahaja korang silap, sebab selain daripada kemudahan bersukan dan beriadah taman ini juga menawarkan kemudahan bagi korang mengadakan majlis keraian, karnival, bengkel atau mesyuarat. Malah bagi syarikat korporat atau agensi kerajaan juga, anda boleh jalankan program Hari Keluarga atau karnival dengan kadar sewaan yang berpatutan. 

Dengan suasana kehijauan taman di tengah bandaraya, ditambah pula dengan lokasi yang strategik inilah tempat paling sesuai untuk korang merancang majlis perkahwinan yang sememangnya sangat ‘Instagrammable’! 

Buat kaki ‘healing’, korang boleh adakan ‘glam piknik’ di sini, pastinya gambar di Instagram korang mesti cantik! Rugi kalau korang lepaskan peluang untuk adakan ‘event’ di sini! 

Harga kadar sewaan berpatutan! Murah je! 

Apa yang admin tahu,  pihak pengurusan IWK Eco Park amat komited untuk mengekalkan kehijauan di kawasan taman ini, dengan mengadakan program menanam pokok hutan yang dinamakan ‘Khazanah Rimba’. 

IWK bersama Persatuan Pencinta Alam melalui kempen ‘Adopt a Tree’ telah menjalankan kempen derma atau sumbangan orang ramai untuk menanam kira-kira 1,000 pokok hutan yang merangkumi pelbagai spesis seperti Terap, Sentol, Merawan Bunga, Katol, Tampoi, Keruing, Merbau, Belimbing Gunung.

Sebenarnya,  sejak bulan Oktober 2022, taman ini telah dibuka kepada orang awam untuk beridah dan menjalankan majlis keraian dan sukan.

Admin nasihatkan, korang singgahlah IWK Eco Park @ Pantai Dalam ini dan buat tempahan untuk majlis korang nanti!

Kepada yang berminat untuk menyewa atau mendapatkan keterangan lanjut, boleh hubungi talian 03-22 420 420 atau e-mel kepada [email protected]

 

PERHATIAN: Pihak Oh My Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Oh My Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

You are not an option to anyone

Sambung Baca
Advertisement