hubungi kami

#viral

Jadi ‘paparazi’ rakam TokTi keluarkan duit di ATM, peminat fanatik buat Aafiyah takut

Sejak semalam, tular di media sosial berkenaan satu video yang dimuat naik oleh seorang pengguna TikTok  sehingga mendapat kecaman ramai.

Dah macam paparazi

Mana tidaknya, peminat fanatik penyanyi nombor satu negara, Dato’ Seri Siti Nurhaliza dilihat seolah-olah seperti ‘paparazi’ apabila merakam gerak-geri selebriti itu ketika sedang berada di mesin ATM untuk mengeluarkan duit.

Walaupun pengguna TikTok itu menyatakan yang kakaknya memang meminati penyanyi tersebut dan sangat teringin menemuinya, tindakan sebegitu sedikit sebanyak menggangu privasi Dato’ Seri Siti Nurhaliza memandangkan beliau sedang mengeluarkan duit di mesin ATM.

Ganggu privasi orang, lagi2 ada anak kecil

Tindakan tersebut juga menerima kecaman ramai apabila satu akaun Twitter memuat naik kembali video berkenaan di aplikasi itu susulan pengguna TikTok terbabit menutup ruangan komen selepas teruk diserang netizen.

Memang la TokTi nampak ‘cool’, tapi…

Walaupun ada yang memuji penampilan TokTi yang tetap ‘cool’ memakai telekung dan tak kisah mengeluarkan sendiri duit di mesin ATM, namun tindakan merakam individu secara sesuka hati sehingga mengganggu keselesaan orang lain adalah tidak patut.

Dapat dilihat yang anak kepada penyanyi itu sedikit takut apabila menyorok belakang ibunya ketika dihampiri peminat fanatik berkenaan.

TokTi comfirm tak selesa

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, rata-rata warganet telah meninggalkan komen dengan menyelar tindakan kurang beradab  individu yang merakam selebriti berkenaan secara dekat.

Mereka juga merasakan tindakan tersebut sangat keterlaluan kerana boleh saja dia menunggu sebentar untuk membolehkan TokTi menyelesaikan urusannya sebelum mengambil gambar bersama.

Privasi orang tu jaga la sikit

Nasib TokTi diam je

Kenapa nak record sewaktu orang keluarkan duit?

Kesian TokTi, nampak rimas

Tak tahu ke tak boleh guna kamera dalam ATM?

Sumber: TikTok, Twitter @aliffkim04, @heize80

Sambung Baca
Advertisement