Connect with us

#viral

“Jangan tinggalkan along…” – Ucapan hari jadi abang buat ‘adik syurga’, undang sebak

Published

on

Tiada siapa di dunia ini mahu dilahirkan dalam keadaan tidak sempurna, namun percayalah setiap apa yang telah dijadikan Tuhan pasti ada hikmah disebaliknya.

Seperti perkongsian tweet famous, Azfarheri, yang popular dengan video masakan, telah bercerita mengenai adik lelakinya, bernama Afif, yang merupakan golongan anak-anak istimewa.

Jangan tinggalkan along tau

Bersempena dengan hari lahir Afif, Azfar baru-baru ini telah menitip ucapan buat adiknya dengan kata-kata yang telah membuatkan ramai begitu tersentuh.

View this post on Instagram

18/5 – HAPPY BIRTHDAY AFIF ❤️ ! – Semoga Allah sentiasa melindungi afif dari segala keburukan dan kejahatan didunia ini . Along cuma nak afif happy dekat dunia ni walaupun dunia ni hanyalah sementara. mungkin along tak dapat rasa ada geng adik lelaki yang boleh ajak lepak, boleh gaduh , boleh bagi nasihat macam orang lain, tapi along bersyukur dapat adik yang special sangat ni 💕 walaupun kadang kadang susah nak jaga afif tapi along tetap sabar dengan adik syurga along sorang ni sebab along tau setiap yang jadi tu ada hikmah dan ada ujian dia ! sedih bila kena tinggal kan afif dengan orang lain sementara along belajar haritu, sebab takda siapa jaga afif dekat rumah, tapi sekarang along selalu ada dengan afif okay !slow slow along akan ajar afif supaya boleh urus diri sendiri nanti okay insyaAllah lepas ni dah tak payah pakai pampes dah ! Allhamdulillah along syukur sangat afif sekarang makin pandai dan along happy sebab afif happy. along tau sepatah haram apa pun kau takkan faham apa yg along cakap ni tapi along sayang afif and along akan jaga afif sampai bila bila sampai la akhir nafas along okay ❤️ thankyou sebab selalu pegang tangan along time along sedih , teman along makan malam malam. biar lah takda girlfriend pun yang penting afif sentiasa ada dengan along selalu. nanti along masakkan your favorite maggi goreng basah okay ! i will always make u happy afif, jangan tinggalkan along tau ❤️💕

A post shared by Azfar Herisyam (@azfarheri) on

Akan ada selalu untuk Afif

Menerusi entrinya, Azfar sedar bahawa kondisi Afif tidak seperti orang lain. Menjaga anak istimewa itu memang mempunyai cabaran dan dugaan, namun kerana sayang dia tetap bertekad mahu sentiasa ada untuk adiknya walau apa jua keadaan.

“Walaupun kadang kadang susah nak jaga afif tapi along tetap sabar dengan adik syurga along sorang ni sebab along tau setiap yang jadi tu ada hikmah dan ada ujian dia…”

Slow2 nak ajar Afif pandai berdikari

Mahu melihat adiknya mampu berdikari, Azfar memberitahu dia akan cuba membimbing adiknya agar satu hari nanti dia boleh menguruskan diri sendiri tanpa perlu dibantu lagi.

“Slow slow along akan ajar afif supaya boleh urus diri sendiri nanti okay insyaAllah lepas ni dah tak payah pakai pampes dah…”

Afif jadi trending di Twitter

Ucapan hari lahir penuh menyentuh hati itu telah mendapat perhatian netizen, sehinggakan di twitter nama Afif kini menjadi trending.

Sedih baca kapsyen…

Rata-rata netizen meluahkan rasa kagum dengan pengorbanan Azfar, dan sifat kasih sayangnya dalam menjaga Afif dengan penuh perhatian.

Beruntung adik dapat abang penyayang

Masuk habuk pula mata ni

You’ve such a beautiful soul as a brother Azfar

Bukan senang nak dapat abang macam Azfar, semoga kisah ini menjadi inspirasi buat orang ramai bahawa kasih sayang itu adalah kekuatan sebenar dalam sebuah ikatan kekeluargaan.

Sumber : Azfarheri

Continue Reading
Advertisement