hubungi kami

Selebriti

Kalau komen kat video orang kaya ‘hidup saya sempit’, sampai mamp*s pun sempit – Suami Fatin Afeefa

Hampir setiap hari, ada saja kisah mengenai pelakon Fatin Afeefa dan suaminya Aliff Awang atau lebih dikenali sebagai Opai yang dilihat ‘lantang’ bercerita mengenai kisah peribadinya di media sosial.

Terbaru, Aliff yang juga seorang usahawan berkongsi satu video di aplikasi TikTok menasihatkan warganet supaya tidak membandingkan kehidupan sendiri dengan orang lain.

Aliff berkata, setiap individu tidak perlu berasa tertekan apabila melihat kejayaan kerana mereka perlu menikmati aturan dan rezeki masing-masing.

@aliff_awang

RILEK AAAA WEH Ramai sibuk mengejar impian tapi sekerat jalan. Semua berpunca dari KAU bandingkan diri KAU dengan kehidupan orang lain Santai laaa Kau stress tengok orang lain senang pahal? Enjoy je perjalanan korang. Jangan pernah mengeluh dengan penat dan rezeki yang ada. Aku dulu tak pernah rasa terbeban dengan kehidupan susah. Aku bersyukur gila hidup susah dulu. Sebab waktu susah gila, aku yakin kalau aku percaya pada rezeki, takdir masa hadapan tiada lagi duka lara. Kau kalau asyik comment kat video orang kaya “ hidup saya sempit. Tolong saya “ Sampai mampus pun hidup kau sempit. Sebab apa? Sebab kau tak percaya pada diri kau sendiri. Relax ok? LINK KAT BIO

♬ original sound – Opai Alpiaw – Opai Alpiaw

“Ramai sibuk mengejar impian tapi sekerat jalan. Semua berpunca dari KAU bandingkan diri KAU dengan kehidupan orang lain. Santai laaa.
“Kau stress tengok orang lain senang pahal? Enjoy je perjalanan korang. Jangan pernah mengeluh dengan penat dan rezeki yang ada,” tulisnya di ruangan kapsyen.

Tambah Aliff, dia pernah melalui pengalaman hidup susah namun memilih untuk bersyukur kerana yakin Allah SWT mempunyai perancangan terbaik untuk hambaNya.

 “Aku dulu tak pernah rasa terbeban dengan kehidupan susah. Aku bersyukur gila hidup susah dulu. Sebab waktu susah gila, aku yakin kalau aku percaya pada rezeki, takdir masa hadapan tiada lagi duka lara.
“Kau kalau asyik comment kat video orang kaya ‘hidup saya sempit. Tolong saya’. Sampai mampus pun hidup kau sempit. Sebab apa? Sebab kau tak percaya pada diri kau sendiri,” katanya.

Meninjau ke ruangan komen, rata-rata netizen bersetuju dengan kenyataan Aliff selain memberi sindiran sinis bagaimana untuk berjaya menjana pendapatan melalui pelaburan saham.

Macam mana nak ‘join’?

Video macam ni okey la

Ajar saya jadi ‘kerek’ macam abang

Terdahlu, Aliff mengundang kecaman apabila dengan bangga menayang pendapatan diraih dalam seminggu selain mendedahkan bahawa Fatin yang banyak berusaha ‘mengoratnya’ sewaktu bercinta.

Sumber: TikTok & Instagram Aliff Awang

PERHATIAN: Pihak Oh My Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Oh My Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Sambung Baca
Advertisement