hubungi kami

TikTok

“Kau ingat aku gelek free ke? Bayarlah!”- Ifa Raziah

Baru-baru ini nama pelakon Ifa Raziah menjadi perhatian ramai apabila dia kelihatan sakan bergelak bersama artis lain di semua majlis akikah pasangan Addy Kanna sehingga mencetuskan amarah serta kecaman hebat warganet.

Kau ingat gelek aku tu free ke? Semua gelek aku tu masuk duit tau

Terbaharu, tular sebuah video di TikTok mengenai selebriti berusia 47 tahun ini di mana dia diminta warganet untuk ‘bergelek’ ketika dalam siaran langsung, namun dibidas oleh Ifa Raziah dengan mengatakan dirinya bukan sesuka hati untuk berbuat sedemikian sekiranya tanpa bayaran.

Ifa atau nama sebenarnya Saripah Raziah Mustapha menjelaskan dirinya tidak akan menerima sebarang pekerjaan tanpa dibayar memandangkan ia adalah sebahagian daripada punca pendapatan.

“Bukan free tau. Aku duduk dalam dunia ini tak ada buat benda free. Semua berbayar. Bukan setiap hari kita untung, ada masanya kita tak untung macam orang berniaga seperti saya. Ada masa yang tak ada show (persembahan), ada masanya saya laris di pasaran di mana saya ada tiga atau empat kali show.
“Tapi, kalau yang masuk ini (siaran langsung di TikTok) ini mahu saya bergelek, suruh menyanyi, benda itu bukannya free tapi berbayar. Kalau masuk duit dalam akaun, saya boleh bergelek. Dengan bayaran, tiada benda free di dunia ini.”ujar Ifa.

Saya bukannya perempuan murahan. Saya masih ada nilai

Ifa berkata, dirinya bukanlah seorang perempuan murahan kerana dirinya masih mempunyai nilai dan laku di pasaran. Tambah penyanyi dangdut itu, dia turut menerima apa-apa sahaja undangan majlis seperti akikah, perkahwinan, birthday, marhaban termasuklah majlis perceraian asalkan dibayar.

“Majlis kahwin boleh panggil akak (Ifa), birthday boleh, marhaban pun boleh. Kau ingat aku boleh menyanyi dangdut sahaja? Tak boleh marhaban? Majlis perceraian kau pun boleh. Kau bayar saja kat aku.”ujarnya lagi.

Jelas Ifa, dia tidak merasakan undangan untuk menyanyi dan bergelek itu merupakan satu masalah memandangan dia dijemput dan membuat persembahan berbayar bagi menghiburkan orang.

@ifa_raziah

JOM KASI VIRAL #terpalingjuara #playlistAJL #missdiva #ifaraziah #serifabeauty #solidmolid #solidberry #soliddiva #solidbody #solidbeauty #missdivaskincare #kurus #cantik #lentik #beauty #fyp #fouryoupage #tiktokviral #tiktok

♬ original sound – MissDivaifaraziah – MissDivaifaraziah

Nak marah tapi kena sabar.. Kalau tanpa haters, benda takkan viral dan popular

Dalam pada itu, Ifa yang turut dikenali Miss Diva mengatakan dirinya masih dikenali ramai disebabkan bantuan ‘haters’ yang tidak senang duduk dengan apa yang dilakukannya. Walaupun dirinya mahu memarahi warganet yang mengecam, namun dia harus meluahkan kesyukuran atas ‘highlight’ yang diberikan kepadanya.

“Walaupun dia tak suka kita, haters, tapi dia yang ambil berat pasal kita. Apa yang I (saya) buat, dia akan buat jadikan konten dan kongsi di media sosial. Saya hargai tapi dalam masa sama kesian.”katanya.

Angkuhnya cakap

Pun begitu, perkongsian tersebut menerima pelbagai reaksi di kalangan warganet di mana ramai mengatakan selebriti bercakap ‘angkuh’.

Terdahulu, Ifa menjelaskan dirinya dibayar berpuluh-puluh ribu untuk menyanyi dan gelekkan itu yang memberikan dirinya duit.

Sumber: TikTok @ifa_raziah

PERHATIAN: Pihak Oh My Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Oh My Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Sambung Baca
Advertisement