Connect with us

#vvip

“Kawan bagitahu barang banyak kena ‘lock’, saya orang tua tak faham.” -Ismail Sabri

Sidang media Menteri Kanan (Keselamatan), Datuk Seri Ismail Sabri Yaacob beberapa hari lepas telah tular di media sosial berikutan baju serta perhiasan rumahnya yang mencuri perhatian umum.

Mana tidaknya, netizen yang menonton menerusi live Facebook telah meninggalkan komen secara berseloroh apabila ingin membida perhiasan yang berada di belakang Menteri Pertahanan itu.

Terhibur dengan gelagat netizen

Hal ini membuatkan beliau perasaan perkara tersebut dan memuat naik gambarnya ketika sedang mengadakan sidang media sambil menyatakan bahawa terhibur dengan gelagat netizen.

Dah tua tak tau maksud lock tu

Namun begitu, beliau mengakui pada awalnya tidak berapa faham dengan istilah lock yang digunakan netizen.

Beliau secara berseloroh menyedari bahawa sudah berusia dan tidak dapat mengerti penggunaan ayat-ayat orang muda.

Apabila diberitahu oleh temannya, beliau baru mengetahui rupanya mereka sedang membida barangan perhiasannya seakan-akan jualan bundle.

Terima kasih kerana menghiburkan

Dalam perkongsian tersebut, Ismail Sabri telah memuji idea kreatif netizen yang sentiasa menghidupkan suasana sehingga beliau tergelak besar apabila mengetahui hal sebenar.

Beliau juga sempat mengucapkan terima kasih kepada semua yang sentiasa peka dengan sidang media dan tidak lekang menceriakan serta membuatnya gembira.

Harap Datuk dapat tepi sikit

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, rata-rata netizen juga terhibur dengan pelbagai komen semasa sidang media itu.

Mereka juga sempat bergurau dengan memintanya untuk ketepi sedikit semasa sidang media bagi membolehkan mereka melihat perhiasan di belakang.

Semua nak tengok kabinet belakang

Laju je netizen nak ‘lock’ baju Datuk

Terhibur dengan gelagat netizen

Sumber: Ismail Sabri Yaakob

Continue Reading
Advertisement

Trending