hubungi kami

Branded Content

Kenapa isteri selalu membebel kalau suami main game?

Jaranglah kaum lelaki tak suka main game. Kadang tu boleh sehari suntuk menghadap PC ataupun handphone hanya semata-mata bermain game bersama kenalan secara online.

Jangan kata budak-budak, bapak budak pun sama naik sampaikan geng isteri geram je dengan perangai suami mereka yang ralit menghadap game, lagi-lagi bila hari cuti ataupun weekend.

Tapi, boys will be boys!

Makin dibebel makin mereka tak faham. Sudahnya isteri yang sakit hati. Bukan apa, orang perempuan ni kadang insecure banyak benda, lebih-lebih lagi bila tahu suami mereka main game secara online dengan orang lain.

Kenapa isteri suka membebel?

  • Tak suka korang main game dengan perempuan

Dengar je suami tengah streaming game dengan orang lain, mesti ada sesetengah isteri yang curi-curi jengah dengan siapa suami mereka online. Bukan apa, sekarang ni ramai perempuan cun-cun pun dah mula buat live main game.

Hati isteri mana yang tak mendidih bila lihat suami sendiri bukan main mesra lagi ketika push rank. Haaa tu semua boleh jadi punca ‘perang dunia ketiga’.

  • Lelaki selalu tertangguh-tangguh selesaikan kerja rumah bila main game

Bila dah menghadap game, memang payahla nak buat kerja lain. Nak tinggal risau ranking turun. Tapi bila dah fokus sangat, hal rumah tangga habis terabai. Isteri minta tolong pun buat tak dengar.

Kesian diaorang, dah la kena ‘settlekan’ hal rumah, nampak pula suami sakan main game tanpa buat apa-apa. Memang saja mengundang kemarahan isteri.

  • Selalu layan game sehari suntuk

Perangai main game sehari suntuk sampai tengah malam ni memang sengaja cari masalah. Dah tahu esok pagi kena bangun pergi kerja, boleh pula leka main game hingga tak sedar pukul berapa. Mana isteri tak bising. Dah la dia yang kena kejut, suami pula liat nak bangun.

Kalau suami je yang jenis macam tu tak apa lagi, kalau anak sama perangai macam bapa dia, lagi ‘berat’ cabaran isteri. Mana nak buat kerja rumah lagi!

Tapi tapi tapi!

Dengan LITA isteri tak perlu risau, suami pun boleh asah skill

Dengan LITA Apps ni para isteri tak perlu risau lagi ye sebab suami boleh pilih rakan gamer yang mereka mahu. So, nak selamat, pilihlah dalam kalangan lelaki sahaja.

Sebagai info tambahan, korang kena tahu yang sebenarnya ada 3 jenis LITA Player di LITA Apps ni:

  • Jenis pemain pro

Biasanya pemain macam ni dia dah mahir dah power gila. Contohnya macam Soloz, Obot, Daddyhood, Yonny dan ramai lagi! Diorang ni semua join LITA Apps jugak tau.

Buat yang noob ataupun baru start main game, mereka boleh je guide korang hingga sama-sama jadi hebat! Boleh jadi, seminggu dua terus dah sama level dengan mereka.

Mereka pun sah-sah la berada di rangking yang tinggi, so kalau korang jenis memang dah pro, tak jadi masalah pun nak bersaing dengan mereka dan pastinya tak jatuhkan level korang.

Paling untung, kebanyakan yang main bersama LITA Apps ni bersikap positif dan sentiasa memberi support kepada korang untuk jadi sama atau lebih hebat.

  • Jenis cantik/kacak

Memang banyak gamers yang cantik dan kacak-kacak di LITA Apps ni. Mana yang single, tak ada masalah kot nak cuba berkenalan dengan orang baru. Mana tahu jodoh kan.

Bukan hanya herlok, tapi boleh jadi mereka pun pro tau!

Tapi jangan risau, LITA Apps kan boleh pilih-pilih dengan siapa kita nak bermain. Kalau dah ada pasangan tu elok main dengan geng-geng sama jenis jela. Risau partner korang mengamuk (lebih tepat isteri hihihi).

Paling best, dengan LITA Apps, korang boleh pilih dengan siapa korang nak bermain permainan video ni. KOLs atau pemain pro pun boleh!

  • Jenis yang suka bersembang

Buat yang suka borak-borak atau atur strategi secara terus, korang boleh la cari geng di LITA Apps ni. Bukan apa, bermain game di LITA Apps memang ada geng yang suka berbual atau bersembang sesama gamers.

Lepastu, korang boleh pilih nak berbual dengan siapa di LITA Apps ni menerusi ‘Voice Room’. Menerusi ciri tersebut korang bukan je boleh bersembang tapi bernyanyi dan berparti bersama secara atas talian. Caranya, korang buka je mic, haaa boleh terus ‘open table’ dengan geng-geng baru.

Mana la tahu, korang ada berkenan dengan seseorang di aplikasi tu time sama-sama push rank kan?

Tapi awas! Yang dah ada pasangan dilarang buat hal nak ‘party-party’ di Voice Room, mengamuk partner korang nanti.

 

Cara nak download tak susah pun

So tunggu apa lagi. Buat kaki games, bolehla download apps ni sekarang.

Caranya tak susah pun, ikut je tutorial ni.

  1. Download aplikasi Lita melalui link LITA Apps ini.
  2. Kalau first time nak buka aplikasi LITA ni, korang akan diminta untuk beri kebenaran mengakses lokasi peranti.
  3. Setelah melalui beberapa step, korang boleh terus pergi ke menu User.
  4. Seterusnya, korang boleh pilih sama ada mahu login menggunakan nombor handphone ataupun Facebook.
  5. Setelah proses login selesai, korang boleh pergi ke menu utama.dan pilih games yang telah tersedia di LITA.

Senangkan?

Boleh tambah income gaiss!

So, korang dah tahukan banyak kemudahan yang boleh digunakan di aplikasi ini jika nak main games secara atas talian dengan rakan-rakan power?

Ohhh lagi satu! Dalam korang seronok bermain game tu, jangan lupe sebenarnya korang boleh juga menambah income dari LITA Apps ni tau! Kalau rajin boleh je dapat RM3,500 hingga RM5,000! Banyak kan? Mesti isteri makin sayang.

Caranya tak susah, korang just pergi ke LITA Apps yang dah di peranti anda dan tekan become pro player ataupun kalau korang tak pro, boleh je cari teammate yang power hingga boleh menang dan dapat juga income dari kemenangan tersebut.

Antara game yang free dan korang boleh jana pendapatan di situ adalah PUBG, Free Fire dan juga Mobile Lagend.

Mudah kan?

Haa tunggu apa lagi, segeralah install LITA Apps. Korang boleh main game sampai bosan tanpa bebelan isteri sebab dia tahu ada income yang sedang korang buat.

Selamat bermain game dengan tenang dan menyenangkan semua!

PERHATIAN: Pihak Oh My Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Oh My Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Sambung Baca
Advertisement