hubungi kami

#celeb

Kereta Wira dah ‘bocor’, Haneesya Hanee hadiahkan Proton X70 buat keluarga

Pelakon dan model, Haneesya Hanee berkongsi rasa teruja apabila menghadiahkan kereta pertama jenis Proton X70 yang dibeli untuk ahli keluarganya.

Pemilik nama Sharifah Haneesya Hanee Sayed Sahalan itu berkata, sebelum ini mereka terpaksa menggunakan kereta Proton Wira uzur yang kerap ‘banjir’ dan rosak sehingga perlu dibaiki berkali-kali.

“Alhamdulillah Ya Allah. Kereta pertama saya adalah kereta keluarga saya. Bukan niat nak menunjuk cuma nk kongsi cerita.
“Wira adalah Wira kami! Banyak kenangan bersama Wira ni, pahit manis semua ada! Dah repair wira berpuluh kali sampai uncle bengkel tu mampu senyum je bila datang kedai dia nak repair.
“Time panas cam duduk dalam sauna. Time hujan banjir satu kereta. Tapi sebab Wira ni jugak lah aku dapat pergi kerja, hantar adik pergi sekolah. But it’s time to have a new addition to the family!,” tulisnya.

Pelakon berusia 22 tahun itu memuat naik satu video di laman Instagram memaparkan dia memberi kejutan kepada dua adiknya di sebuah pusat jualan kereta.

Sementara itu, Haneesya mengakui berpuas hati dengan pencapaian tersebut sekali gus dapat membahagiakan ahli keluarganya setelah lama bekerja keras dan mengumpul duit bagi membeli kenderaan berkenaan.

“To my family i hope you guys love this, our hard work paid off! Best part was i perhati family i dari jauh masing masing senyum sampai ke telinga especially mommy sebab mommy memang suka drive merata.
“Dapat tengok dia senyum lebar dari jauh ya Allah menitik air mata aku. I’m super proud of us! I love you guys so much InsyaAllah more to come in future,” katanya.

Sumber: Instagram Haneesya Hanee

Sambung Baca
Advertisement