hubungi kami

Selebriti

Khairul Aming makan croissant di Paris, netizen persoal status halal

Influencer dan usahawan terkenal, Khairul Aming berkongsi beberapa video ketika bercuti di Paris dan London selama sembilan hari lapan malam bersama rakannya untuk tatapan para pengikutnya di TikTok.

Menerusi hantaran yang dimuat naik oleh Khairul Aming di laman TikToknya, dia telah mencuba croissant  untuk sarapan pagi di sebuah restoran popular di Paris pada hari kelima percutiannya telah mencetuskan persoalan netizen mengenai status halal makanan tersebut.

@khairulaming

Replying to @mongmong Ep 5 – Jelajah London & Paris. Hari ni aku nak bawa korang try croissant cicah hot chocolate, tengok eiffel tower and macam2 lagi tempat best 🥰 #makanlokal #hello2023

♬ Just and Just As – Penny & Sparrow

Dalam video tersebut, Khairul Aming memaklumkan dia perlu beratur untuk menikmati hidangan di restoran itu kerana ia merupakan salah satu lokasi yang terkenal di Paris.

Dia bersama rakannya telah mencuba hidangan yang paling digemari ramai iaitu croissant dan minuman coklat panas bersama krim dimana jumlah keseluruhan mencecah sehingga RM158.26.

“Episod lima,  jelajah London & Paris. Hari ni aku nak bawa korang cuba croissant cicah hot chocolate, tengok Eiffel Tower dan macam-macam lagi tempat seronok,” ujarnya di ruangan kapsyen. 

Halal ke restoran tu?

Bagaimanapun, menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen melemparkan pelbagai reaksi yang mempertikaikan mengenai status halal makanan yang dijamah oleh influencer yang berusia 30 tahun itu.

Seronoknya, terima kasih bawa kami jalan-jalan!

Bagaimanapun, disebalik persoalan serta pertikaian yang diberikan, ada juga netizen meluahkan rasa kegembiraan dan menzahirkan ucapan terima kasih kepada Khairul Aming kerana berkongsi suasana di Paris dan London meskipun tidak berada di sana.

Sumber: TikTok @khairulaming

PERHATIAN: Pihak Oh My Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Oh My Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Talk less, do more.

Sambung Baca
Advertisement