Connect with us

Selebriti

Khairul Aming masak2 di luar negara pula, ramai risau tiket ke New Zealand ‘sold out’!

Diterbitkan

pada

Pempengaruh terkenal, Khairul Aming masak2 di luar negara pula apabila berkongsi rancangan memasak bersiri pertama miliknya di media sosial.

Selepas tujuh tahun buat konten memasak

Menerusi kapsyen yang disertakan, Khairul Aming menyatakan selepas tujuh tahun menyajikan konten memasak di media sosial, kini dia mahu ‘menaik taraf’ konten miliknya dengan menyajikan rancangan bersiri tersebut.

Difahamkan, rancangan yang mempunyai sembilan episod itu dirakam di  New Zealand dengan pempengaruh berkenaan menerokai pemandangan cantik di negara terbabit sambil memasak menu makanan yang pelbagai.

“Selepas 7 tahun buat video masak kat dapur, tiba masa untuk upgrade my content. Memperkenalkan my new cooking series di mana kita rakam 9 episode memasak sambil explore New Zealand,” tulisnya.

Khairul Aming masak2 di luar negara, impian tercapai

Dalam pada itu, pemilik nama sebenar, Khairul Amin Bin Kamaruzaman memaklumkan yang impiannya untuk melakukan apa yang dia suka sambil mengelilingi dunia akhirnya tercapai dengan episod pertama pengembaraannya ini.

“Impian untuk pursue my passion sambil travel dunia akhirnya tercapai. Welcome to the first episode,”
@khairulaming

Selepas 7 tahun buat video masak kat dapur, tiba masa untuk upgrade my content. Memperkenalkan my new cooking series di mana kita rakam 9 episode memasak sambil explore New Zealand 🇳🇿 Impian untuk pursue my passion sambil travel dunia akhirnya tercapai. Welcome to the first episode 🥹

♬ original sound – Khairulaming – Khairulaming

Artikel lain: Video terangkan isu ‘tembikai’ ditonton lebih 40 juta kali di IG -Khairul Aming

Khairul Aming masak2 di luar negara, ramai risau tiket ke NZ habis!

Perkongsian tersebut nyata membuatkan para peminat serta pengikutnya di media sosial begitu gembira memandangkan dapat melihat keindahan New Zealand yang cukup memukau sekaligus mempelajari menu baru dari pempengaruh terbabit.

Tambah mereka secara berseloroh, boleh jadi tiket ke New Zealand selepas ini habis kerana orang ramai mahu melihat sendiri lanskap negara itu selepas menonton siri rancangan memasak Khairul Aming.

Next level dah ni!

Bagus masak, penceritaan pun best

Tengok je pun dah rasa gembira

 

Khairul Aming masak2 di luar negara

Sumber: Instagram Khairul Aming

PERHATIAN: Pihak Oh My Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Oh My Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Continue Reading
Advertisement