Connect with us

#viral

“Kita seminggu sekali ‘swab test’ ok je..” – Luqman Hakim perli Instafamous?

Kontroversi seorang Instafamous yang memarahi jururawat kerana mendakwa jolokan ‘swab test’ yang dilakukan menyakitkan hidungnya telah menarik perhatian netizen di laman sosial.

Bahkan, penyerang muda Liga Pro Belgium, KV Kortrijk iaitu Luqman Hakim Shamsudin turut meluahkan pandangannya terhadap isu pemuda tersebut menerusi posting di laman Twitter miliknya.

Advertisement
“Kito seminggu sekali keno korek mcm ni bereh jah, nurse sini buat pusing mcm skru abe weh,” tulisnya di posting tersebut.

Menurut pemain bola berusia 18 tahun itu, dia dikehendaki menjalani ‘swab test’ sebanyak sekali dalam setiap minggu. Namun, dia menjelaskan dia ‘okay’ sahaja walaupun jururawat di tempatnya menjolok ‘swab’ seperti memusingkan skru.

Meninjau ke ruangan komen di posting Luqman, rata-rata netizen memberi reaksi lucu dan mengecam tindakan pemuda terbabit.

Hok ni bukey abe, hok ni nate tino

Akak ‘nurse’ pun malas nak layan kau

Orang lain chill je, dia tak rileks

Tak tau nak kata apa

Terdahulu, Instafamous tersebut tidak berpuas hati apabila jururawat yang melakukan ‘swab test’ menekan lubang hidungnya dengan terlalu kuat sehingga menyebabkan kesakitan.

Lantaran itu, berlaku sedikit pertengkaran antara mereka dan video yang dirakam olehnya tersebar luas di media sosial.

Advertisement

Ramai netizen mengecam tindakannya yang cuba untuk menegakkan benang yang basah dengan menyalahkan jururawat tersebut, melemparkan kata-kata kesat dan mahu berjumpanya di mahkamah.

Sumber: Twitter Luqman Hakim

"Manusia itu asalnya dari tanah, makan hasil tanah, berdiri di atas tanah, akan kembali ke tanah. Kenapa masih bersifat langit?" - Hamka

Continue Reading
Advertisement