hubungi kami

TikTok

Tegur bayi lompat guna ‘baby chair’, Mamat ditegur ramai-“Itu baby walker, mat..”

Nama personaliti media sosial, MamatGotNoChill atau nama sebenarnya Firdaus Nahar sememangnya dikenali ramai kerana sering membetulkan kesalahan orang lain di platform TikTok.

Assalamualaikum, dik.. Itu bukan trampolin tapi baby chair untuk kau melompat…

Terbaharu, perkongsian daripada Mamat apabila menegur seorang bayi melompat ketika menggunakan baby walker di ruang tamu telah menarik perhatian ramai.

Menerusi video teguran dimuat naik oleh pemuda itu, dia menegur bayi yang menggunakan baby walker dalam video tersebut supaya tidak melompat seperti trampolin.

Malah. Mamat juga mengajar cara yang betul untuk menggunakan baby walker di mana bayi tersebut hanya perlu berjalan sahaja dan bukan melompat kerana risau

“Itu bukan trampolin kau nak lompat-lompat. Itu baby chair. Berjalan sahaja, nanti benda tu berjalanlah mengikut kaki kau. Jangan lompat-lompat nanti patah.

Yang bapa pun satu, tak nak tegur anak dia ke?

Bukan setakat bayi itu sahaja menerima teguran, malah Mamat turut mempersoalkan bapa kepada budak tersebut kerana membiarkan sahaja anaknya terus melakukan kesalahan.

“Yang bapa dia ni, tak nak tegur ke anak dia? Biarkan sahaja anak tu buat salah. Nanti buat salah sampai ke besar baru tahu? Tapi nak buat macam mana, benda kau dah buat lompat. Tunggu patah saja tu. Enjoy jelah ye,”tegur Mamat.
@mamatgotnochill

Itu bukan trampolin dik #fyp #foryou

♬ original sound – Mamatgotnochill – Mamatgotnochill

Assalamualaikum, Mamat.. itu bukan baby chair tapi walker, Mat..

Bagaimanapun, perkongsian itu menerima teguran ramai termasuk seorang pengguna melakukan ‘stitch’ dengan video Mamat sebelum ini.

Menurut pengguna dikenali Amalina Kasim, produk yang digunakan oleh bayi dalam video tersebut bukanlah dipanggil baby chair seperti yang disebut oleh Mamat sebelum ini tetapi baby walker.

Jelas Amalina, baby chair yang sebenar adalah seperti dalam video yang diduduki oleh anaknya.

“Assalamualaikum, Mamat. Itu bukan baby chair, itu walker. Tengok, dia (anak) pun gelak, dia pun tahu. Ini baby chair, tempat dia nak makan. Itu walker, Mamat. Tapi nak buat macam mana, benda pun dah komen, enjoy jelah Mamat eh?”katanya.
@amalina.kasim

#stitch with @Mamatgotnochill enjoy je la mat

♬ original sound – Ainaa.Amalinaaaa – Ainaa.Amalinaaaa

Kesian kau, Mamat kena gelak dengan budak

Perkongsian itu menerima pelbagai reaksi di kalangan warganet di mana ramai meluahkan rasa lucu kerana teguran Mamat pada kali ini akhirnya memakan dirinya sendiri.

Apa yang menariknya, teguran itu menerima gelak tawa daripada seorang bayi sehingga membuatkan ramai terhibur.

Enjoy jelah Mamat…

Tak sabar nak tunggu Mamat jawab balik…

Sumber: TikTok @amalina.kasim, @mamatgotnochill

Sambung Baca
Advertisement