hubungi kami

Selebriti

Kongsi video menang anugerah luar negara, Amerul Affendi tampil kacak perli Finas?

Sebelum ini, tular mengenai satu kenyataan seorang penerbit drama yang mengatakan bahawa rupa paras seseorang lebih penting jika ingin menjadi pelakon lebih-lebih lagi dibawah syarikat penerbitannya.

Hal tersebut menjadi perdebatan ramai terutamanya penggiat seni kerana ada di antara mereka tidak bersetuju dengan kenyataan berkenaan.

Kacak bethol!

Antara yang lantang menyelar apa yang diperkatakan penerbit berkenaan adalah pelakon hebat, Amerul Affendi apabila merasakan ia satu kenyataan yang sangat tidak seimbang.

Susulan daripada itu, dia telah memuat naik video ketika melayani temu bual sewaktu menggenggam piala Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik di Asian International Film Festival.

“Finas diam je tu?”

Dalam kapsyen yang disertakan di Twitter, pelakon tersebut menulis dengan kata sinis meminta maaf kerana ‘terkacak’ tanpa sengaja ketika mengambil piala terbabit.

Dia juga sempat memerli Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (FINAS) yang hanya berdiam sahaja.

 

Jalan terus bang, kita tak layan drama2 hauk

Perkongsian tersebut telah mendapat respon yang pelbagai daripada warnganet. Kebanyakkannya memuji penampilan Amerul ketika itu dimana dia terlihat begitu segak dan menunjukan wajah Melayu asli.

Mereka juga mengakui bakat yang ada dalam diri pelakon terbabit memang tidak boleh dinafikan kerana lakonan-lakonannya dalam setiap filem serta drama cukup berkesan.

Ni baru rupa Melayu

Dah macam oppa2 versi kulit gelap sikit

Lakonan dia memang mantap!

Sumber: Twitter @Amerul_Affendi

PERHATIAN: Pihak Oh My Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Oh My Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Sambung Baca
Advertisement