Connect with us

#celeb

Lagu dikritik geng ‘pelangi’, netizen akui Bunkface jaga solat sebelum nyanyi

Baru-baru ini, lagu terbaru kumpulan Bunkface yang berjudul Akhir Zaman telah mengundang reaksi pendengar terutama golongan Lesbian, Gay, Biseksual dan Transgender (LGBT).

Ketika lirik berbunyi ‘LGBT pergi mampus’ menjadi bualan hangat warganet, muncul pula sisi lain mereka yang tidak ditunjukkan dan diketahui orang ramai.

Seorang pengguna Twitter, Mohd AlIqbar berkongsi sebuah posting menyatakan bahawa kumpulan yang dianggotai Sam, Youk dan Paan itu tidak lupa menunaikan solat fardu walaupun dalam keadaan sibuk.

Korang pernah tak lepak dengan dorang?

Menurut Mohd AlIqbar, ketiga pemuda itu tidak melengahkan waktu sejurus azan berkumandang sebaliknya terus ‘mencapai’ kain pelikat bagi mengerjakan solat berjemaah.

Posting berkenaan diulang kicau sebanyak 10,700 kali dan meraih lebih 11,000 tanda suka serta pelbagai reaksi yang turut dipersetujui oleh netizen.

Kebanyakan berkongsi pengalaman masing-masing sewaktu menjayakan persembahan bersama kumpulan tersebut yang mengakui bahawa Sam, Youk dan Paan amat menitikberatkan kewajipan sebagai Muslim.

Dahulukan solat sebelum persembahan

Waktu solat terus cari surau

Paan tu asyik berjemaah dengan orang masjid

Dorang nampak macam takde arah, tapi jaga agama

Amy Search pun pernah ‘buka mulut’ pasal ni

Pernah rujuk orang berilmu sebab nak tinggal zaman jahil

Bertambah minat pula dengan Bunkface!

Don’t judge a book by its cover atau jangan menilai orang dari luarnya adalah peribahasa sesuai untuk situasi ini. Dengan membawa imej punk rock, tak semestinya hidup penuh dengan kejahilan kan?

Sumber : Twitter

Continue Reading
Advertisement

Trending