hubungi kami

Selebriti

Lelaki sejati tak ‘kecoh’ di TikTok, jangan keliru antara alpha & kurang ajar – Nazrudin Rahman

Personaliti televisyen, Nazrudin Rahman tampil memberi pendapat berhubung isu ‘alpha male’ atau lelaki sejati yang menjadi perbualan hangat dalam kalangan warganet sejak beberapa hari ini.

Menerusi satu ciapan di laman Twitter, pengacara berusia 44 tahun itu berkata, individu yang memiliki personaliti seperti itu tidak ‘membanggakan’ diri berkongsi tentang tahap alpha mereka di media sosial.

Kepada ‘acah-acah’ alphas!

“Kepada wannabe alphas, Real alphas, don’t rant on tiktok about their alpha-ness,” tulisnya petang semalam.

Malah, bekas pengacara program Jalan-Jalan Cari Makan itu berkata, lelaki sejati memahami dan mengetahui cara bagi mengawal sesuatu perkara selain meminta orang ramai dapat membezakan antara alpha dan kurang ajar.

“Real men understand fear, not run away or ignore it. Real men have control, yet are able to admit insecurities. Do not confuse being alpha with kurang ajar,” katanya.

Terdahulu, suami kepada Fatin Afeefa iaitu Aliff Awang mendedahkan dia tidak meletakkan kesungguhan bagi mengurat aktres berkenaan.

“Kalau korang jadi lelaki yang dominan, ‘alpha male’ atau lelaki yang tahu apa dia nak dalam kehidupan dan tidak menggunakan emosi dalam membuat keputusan, perempuan akan tertarik.
“Kalau anda di luar sana menjadi lelaki sejati, nak mengurat perempuan mudah sebenarnya,” katanya yang popular dipanggil Opai menerusi satu video tular di aplikasi TikTok.
@anynimoussss

Lain mcm suami baru #fatinafeefa ni..haisss #fyp #fypシ #fypage #fypシ゚viral #trending #viral #fypdongggggggg

♬ original sound – nescafe_iCe – nescafe_iCe

Pengakuan tersebut membuatkan segelintir golongan wanita berasa kurang senang dengan menganggap kata-kata Aliff itu agak menjengkelkan.

Gelinya!

Nama pun Opai, dah ‘turn off’

Terpaling alpha? Orang kenal pun sebab dia suami Fatin

Sumber: Twitter @NazrudinRahman, @tengkunurlissa, @notzuzupls, @ainsymm

PERHATIAN: Pihak Oh My Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Oh My Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Sambung Baca
Advertisement