Connect with us

#viral

Suami meninggal kena serangan jantung, lepas 3 hari wanita ini dapat tahu diri hamil

Rezeki, jodoh dan maut semuanya ditangan Tuhan, kita sebagai manusia hanya mampu untuk merancang. Begitulah juga dengan apa yang kita miliki di dunia ini, semuanya milik yang Maha Esa.

Takdir Tuhan tiada siapa dapat menyangkal, baru-baru ini tular kisah seorang wanita yang kehilangan suami tercinta selepas dua bulan mendirikan rumah tangga pada November tahun lalu.

Hamil lepas 3 hari suami meninggal

Menerusi satu perkongsian video di IG wanita yang mahu dikenali sebagai Erin,24 tahun, telah berkongsi momen dirinya berbadan dua, namun apa yang memilukan dia melalui detik-detik kehamilan tanpa kehadiran seorang suami.

View this post on Instagram

Advertisement

3 hari selepas you pergi, i baru tau i pregnant you.. i mintak maaf i tak sempat nak bgtau you… Seminggu sebelum you pergi, setiap hari you cakap i pregnant. Tapi bila i check, negative. Tapi u hari hari paksa i check lg 😂 you kata u yakin i pregnant. Hahaha. Tapi baby pun malu malu lg nk tunjukkan diri dia time tu. lepas ayah tkde, baru nk tunjukkan diri ye baby? Tkpe.. ayah mesti dah tau dulu tu.. hihi. You taknk tengok i sedih lama lama kan? Sbb tu Allah bg hadiah ni kt i & family kita. Semoga Allah mudahkan urusan i & anak kita ye you.. semoga i dapat melatih diri i untuk jd ibu yg baik utk anak kita. I harap muka baby sebijik you! Boleh la i gomol dia tiap hari! Kurang sikit rindu i kt youuu hihi. #weloveyouAyah 💓

A post shared by Al-fatihah Suamiku Amirul (@ai_pav) on

View this post on Instagram

Advertisement

Assalamualaikum you.. you ingat tak time semua org nk ambik gmbr kita time nikah & sanding.. i selalu nk posing peluk u, cium u.. haha yela dah halal kan! Youuuu tolong lah i mohon, i merayu sangat2 youuuuu.. tolong lah.. tunggu lah i kat sana. Mak cakap kalau kt syurga kita akan jumpa soulmate kita. I harap sangat i lah soulmate you tu.. U tau tk, ramai org suruh i kuat and jgn sedih sbb u pergi dlm keadaan yg dicemburui. Ramai org yg nak pergi mcm u.. senang je.. tanda2 org baik, ahli syurga. Amin. jd i tak boleh sedih dah.. i kena kuat. Kepada yg baca ni.. airin mohon kalau bercakap tentang Mirul.. kalau boleh gunakan “Pergi berehat” utk gantikan “meninggal” dan “rumah baru” utk gantikan “kubur”.. bnda ni sedikit sebanyak dpt kurangkan rasa sedih yg ada.. terima kasih banyak… Mirul & Airin sayang semua. Alfatihah.

A post shared by Al-fatihah Suamiku Amirul (@ai_pav) on

Kena serangan jantung masa main futsal

Difahamkan, suaminya yang dikenali sebagai Muhammad Amirul Ashraf,25 tahun, meninggal dunia genap dua bulan perkahwinan mereka, selepas arwah terkena serangan jantung ketika bermain futsal.

Advertisement

Tuhan itu Maha Adil, setelah tiga hari suami meninggal dunia, Erin disahkan hamil. Walaupun berita gembira itu tidak dapat dikongsikan bersama suami tercinta, namun kehadiran zuriat itu sedikit sebanyak menjadi pengubat rindu.

Sumber : Erin

Writer yang tersakiti (Ditangisi)

Continue Reading
Advertisement