Connect with us

#kerabat

Makin lasak keliling rumah, Rihana Oksana risau dengan keadaan putera sulung

Sejak bulan lalu, bekas ratu cantik Moscow iaitu Rihana Oksana Petra telah mendedahkan wajah putera sulungnya kepada umum menerusi laman Instagram.

Wajah comel bayi tersebut yang didakwa kelihatan serupa dengan Sultan Kelantan, Sultan Muhammad V telah membuatkan orang ramai mula jatuh hati untuk melihatnya.

Boleh kongsi tips keselamatan jaga bayi?

View this post on Instagram

Mom, give me!🖐🏼 Finally, Leon started to move around the house by his own … Along with this joy, a lot of worries came about how to protect my hyperactive and inquisitive baby … Most of all, he is interested in sockets, which I closed from him with special plugs. Moreover, we have panoramic windows with balconies and I will have to put up protection so he doesn’t enter there…. We hid all wires, teapots with boiling water, any glass and vases that can fall down and harm Leon. One girl recently recommended me to fix the TV screen to the wall so that it does not fall on the baby. And to buy a butterfly for the head to protect from bangs of babies – Leon often falls sideways and bangs his head. What other safety tips can you give me? Мама дай! Наконец-то Леон начал передвигаться самостоятельно по дому… Вместе с этой радостью пришло много переживаний по поводу того, как обезопасить гиперактивного и любознательного малыша… Больше всего его интересуют розетки, которые я закрыла специальными заглушками. Помимо розеток у нас панорамные окна с балконами- придётся ставить защиту. Прячем все провода, чайники с кипятком, любое стекло и вазы, которое может разбиться и покалечить Леона. Одна девушка на днях порекомендовала мне закрепить телевизор, чтобы он не упал на малыша. И купить бабочку для головы от ударов малышей- Леон часто заваливается на бок и бьется головой. Какие ещё советы по безопасности вы можете мне дать?

A post shared by Voevodina Oksana (@rihanapetra) on

“Akhirnya, Leon dah mula mengelilingi rumah dengan sendiri. Di sebalik kegembiraan ini, banyak kerisauan yang difikirkan tentang macam mana cara ingin melindungi anak saya yang hiperaktif dan sifat ingin tahu,” katanya.

Menurut Rihana, anaknya Ismail Leon yang berusia hampir enam bulan itu kini semakin lasak apatah lagi apabila sudah mula pandai merangkak dan mengelilingi rumah.

Wanita tersebut berkata, dia perlu peka dan mengambil langkah berjaga-jaga dengan menjauhkan segala peralatan yang mungkin akan membahayakan Leon demi memastikan keselamatan bayinya.

Posting tersebut telah menerima pelbagai reaksi netizen dan kebanyakkn daripada mereka memuji bayi terbabit kerana memiliki wajah yang comel disamping memberikan tips penjagaan bayi.

Membesar dengan baik ya sayang

Tutup semua bucu meja dengan cover

Cute gila baby Leon ni!

Bangga dengan awak!

Nampak muka Melayu tu

Handsome betul Leon ni!

Geram je tengok baby Leon ni, comel sangat! Semoga jadi anak yang baik ya?

Sumber : Rihana Oksana Petra

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending