Connect with us

#celeb

“Menjadi ya ‘marketing’ Harimau Menangis Aunty Tini Kitchen?” -Netizen

Isu Daging Harimau Menangis yang didakwa telah dipatenkan oleh Datin Noor Kartini yang juga ibu kepada selebriti terkenal Neelofa menjadi bualan hangat di media sosial.

Dah minta maaf

Selepas video beliau terlepas cakap meminta peniaga lain menggunakan nama berbeza dengan produk keluarannya, netizen mulai berpusu-pusu menghentam tindakan tersebut sehingga pihak beliau tampil memohon maaf dan menjelaskan kekhilafan yang berlaku.

Jangan dahului keputusan

Pihak Perbadanan Harta Intelek Malaysia juga memberi amaran supaya pihak Noor Kartini tidak mendahului keputusan mereka memandangkan proses pemohonan paten masih lagi diproses.

untunglah dapat marketing free...

Disebalik kekalutan yang terjadi, sudah pasti produk yang dikeluarkan Noor Kartini mulai diketahui oleh orang ramai sehingga ada yang mengatakan dalam masa sehari sahaja Daging Harimau Menangis by Aunty Tini mendapat marketing percuma.

Menerusi ruangan Twitter, ramai yang telah meninggalkan komen bersetuju apabila isu yang melanda ini memberikan kesan positif kepada perniagaan dibawah kendalian syarikat AuntyTiniKitchen.

Advertisement

“Nak create issue lah tu…”

Dari tak tahu terus tahu

Tercapailah cita2 Datin sebarkan perniagaan dia

Peniaga2 lain pun dapat kesannya

Selain daripada itu, isu yang viral ini juga membuatkan sesetengah pihak mulai mengenali menu makanan tersebut yang sebelum ini tidak diendahkan dan juga tidak diambil tahu secara meluas.

Ia sekali gus memberi marketing percuma kepada peniaga-peniaga lain yang turut sama menjual Daging Harimau Menangis ini.

Hebat marketing Daging Harimau Menangis ni

Terus search siapa  lagi yang jual

Terdahulu, resepi Daging Harimau Menangis keluaran ibu Neelofa ini mendapat perhatian rakan-rakan terdekat susulan daripada perkongsiannya memasak menu tersebut semasa majlis bersama keluarga.

Disebabkan permintaan yang tinggi, Datin Noor Kartini telah menjual produk tersebut dan ternyata mendapat respon positif  daripada peminat.

Advertisement

Sumber: Twitter, auntytinikitchen.hq

 

Continue Reading
Advertisement