hubungi kami

Berita

Miliki wajah seiras, wanita teringin jumpa Fazura – “Saya bukan tiru..”

Baru-baru ini, seorang wanita mengundang perhatian ramai di media sosial apabila wajahnya dikatakan mirip pelakon dan usahawan popular Fazura.

Menurut laporan mStar Online, wanita tersebut Ellya Farahanny Ridzuan tidak menyangka tiba-tiba menjadi tular sekali gus meraih puluhan ribu pengikut di aplikasi TikTok.

@officialellefara

Replying to @sotset

♬ original sound – Elle & Zack Ribeye Steak – Elle Fara

“Saya terkejut dan gembira sebab ada ramai followers. Pada masa sama rasa takut juga, biasalah netizen masing-masing ada pendapat berbeza.
“Jujurnya, saya tak biasa dengan exposure macam ni. Tapi alhamdulillah, saya cuba membiasakan diri,” kata wanita yang mesra disapa sebagai Elle itu.

Bercerita lanjut, wanita berusia 20-an itu pada mulanya tidak menyedari memiliki wajah seiras Fazura sehingga ditegur oleh rakan-rakannya.

“Bila orang kata saya macam Fazura, barulah saya tengok kat cermin, Ada sikit kot, tapi setiap orang mempunyai pendapat yang berbeza-beza.
“Pasal suara tu taklah sama sangat. Mungkin orang mendengar cara saya bercakap. Saya bukan tiru Fazura…
“…saya hanya menjadi diri sendiri,” ujar Elle mengusahakan agensi pemasaran bersama suaminya, Muhammad Firdaus Zakri.

Elle yang mempunyai seorang cahaya mata lelaki berkata, dia menganggap persamaan tersebut sebagai anugerah Allah SWT selain penghargaan orang ramai.

“Sudah tentu dalam hati berbunga-bunga. Fazura kan top artis Malaysia dan pernah dilabel sebagai wanita Melayu paling cantik di Malaysia.
“Pada masa sama saya malu. Saya bukan siapa-siapa, bukan pelakon. Saya bukan saudara-mara dengan Fazura, tiada pertalian pun,” kongsinya.

Sementara itu, kisahnya membuatkan bisnes stik premium yang diusahakan mendapat sambutan sehingga perlu menambah stok untuk dihantar ke sekitar Lembah Klang.

“Ada banyak tawaran yang saya terima seperti mempromosikan produk, tapi masih pertimbangkan kerana mahu fokus pada bisnes stik.
“Impian kami adalah untuk membuka sebuah restoran stik berkonsepkan fine dining di pusat beli-belah.
“Pada masa sama, saya teringin untuk bertemu dengan Fazura. Belum pernah jumpa dia,” tambahnya lagi.

Sumber: mStar Online (Iwan Shu-Aswad Shuaib)

Sambung Baca
Advertisement