hubungi kami

TikTok

Minta bergambar sambil peluk Meerqeen, peminat wanita terima kecaman

Penangan drama Melur Untuk Firdaus yang viral di aplikasi TikTok, nama pelakon muda, Meerqeen dan Anna Jobling melonjak di Indonesia.

Hal tersebut membuatkan para peminat drama berkenaan di Indonesia ternanti-nanti kehadiran mereka berdua di negara seberang supaya dapat bertemu secara langsung dengan mereka.

Kena serbu di Indonesia

Susulan daripada itu, pelakon yang dicungkil bakatnya dari Hero Remaja dan Dewi Remaja ini telah berangkat ke Indonesia pada minggu lepas dan tidak dapat dijangka bahawa mereka diserbu peminat sewaktu mendarat di Lapangan Terbang Antarabangsa Soekarno-Hatta.

@raya_putri_suryanursyi21

aaaaa campur aduk aah apalagi bisa liat langsung 🥺🥺#meerqeen_fans #meerqeenannajobling #berandaviraltiktok #kehadiranmumembuatdirikumakinbersemangat #baperrr #fypage #fypシ

♬ suara asli – Restianade🌵 – Restianade🌵

Minta bergambar dengan Meeqeen dan Anna

Ramai yang menunggu kehadiran mereka untuk menyapa dan bergambar dengan artis kegilaan mereka.

Walau bagaimanapun, tingkah laku peminat di sana agak berlainan sedikit berbanding di Malaysia kerana mereka tanpa segan meminta izin untuk memeluk pelakon lelaki terbabit.

@syilalaaaaa

mleyot ceunah #meerna

♬ original sound – 신민라 – 신민라

Boleh ke peluk2?

Perkongsian yang dibuat oleh seorang peminat negara seberang iaitu @syilalaaaaa dia akuan TikToknya telah mendapat kecaman daripada netizen terutamanya di Malaysia kerana dilihat kurang menjaga adab.

Wajah Meerqeen atau nama sebenarnya Muhammad Shameer Shauqeen Saiful Izam, 21 juga seakan ragu-ragu namun tetap melayan permintaan peminatnya yang begitu teruja melihat mereka.

Dah minta izin dulu katanya

Walau bagiamanpun, peminat wanita terbabit menjelaskan yang dia bukan hanya memeluk Meerqeen, tetapi turut berangkul Anna yang berada di sebelahnya.

Dia menganggap hal tersebut bukanlah sesuatu yang keterlaluan kerana dia sudah meminta izin terlebih dahulu sebelum mengambil tindakan sebegitu.

@syilalaaaaa

Replying to @nasfauzia hehe iye sorry before if i tak tau care besikap but sebelom tu i dah minta izin kat mereke and then they said boleh

♬ original sound – 신민라 – 신민라

Dah minta izin, mereka kata boleh

Menjengah ke ruangan komen, terdapat maklum balas yang berbeza dengan perkongsian yang dibuat oleh peminat selebriti terbabit.

Kebanyakan peminat dari Indonesia mengakui ‘cemburu’ kerana wanita itu berpeluang beramah mesra dengan Meerqeen dan Anna, manakala netizen dari Malaysia agak kurang senang dengan caranya mahu bergambar kerana terlihat kurang sopan.

 

Hati2 Meerqeen, nanti kena kecam dekat Malaysia

Dekat sana biasa, dekat Malaysia luar biasa

Mina boleh tapi jaga la batas

Malaysia takde macam ni sangat

Kena belajar behave

Sumber: TikTok @syilalaaaa

Sambung Baca
Advertisement