hubungi kami

Viral

Muncul satu lagi video pensyarah marah2, dakwa Rektor juga ‘patuh’ cakapnya?

Warganet hari ini ‘panas’ mengenai isu seorang pensyarah yang didakwa menghina seorang pelajar B40 selepas satu video beliau sewaktu sesi pengajaran secara dalam talian tular di platform media sosial.

Terbaru, muncul sebuah lagi video dimuat naik seorang pengguna Twitter @awadulahysr mendakwa pensyarah berpangkat Profesor Dr itu memarahi pelajarnya yang lewat menyertai kelas secara ‘online’ .

Kawan minta post sebab dia takut

Rakaman berdurasi seminit 17 saat itu memaparkan beliau mempersoalkan sebab pelajar tersebut hadir lewat sebelum ‘meleret’ bercerita tentang para pensyarah yang didakwa sangat mendengar kata-katanya.

“All your lecturers patuh kepada aku and yet you came late. Kenapa kau masuk lambat? You tell me. Kepala ot*k kau, mesti jenis bukan sembahyang subuh.
“I told you, sebelum kau pergi kelas, kau kena datang awal. One more time, I halau you dari kelas ni. Kau cari pasal. Semua lecturers takkan melawan aku, rektor takkan melawan aku,” katanya selepas pelajar itu memberi alasan terbangun lewat.

Namun, @awadulahysr yang sudah memadam video tersebut menjelaskan bahawa dia bukan menyokong tindakan pelajar itu sebaliknya hanya mahu mendedahkan sikap pensyarah berkenaan yang disifatkan riak.

Cara dia sembang tu mendongak ke langit

Sementara itu, seorang lagi pengguna Twitter @inderasakti_kl mengakui tindakan pelajar B40 terbabit adalah bijak apabila dikatakan mendedahkan kejadian tersebut selepas tamat pengajian.

“Bila tengok video ni, baru faham kenapa student tu tunggu habis belajar baru dia viralkan. Sungguh menakutkan prof ni. Dia kata, tak kata takda sesiapa berani lawan dia. Mak aiii,” tulisnya.

Video dimuat naik @inderasakti_kl itu diulang kicau lebih 1,000 kali dan menerima 1,348 tanda suka selain pelbagai kecaman netizen yang rata-rata meluahkan rasa tidak berpuas hati terhadap pensyarah terbabit.

Duit boleh beli rasa hormat?

‘Body shaming’ siapa?

Pensyarah apa macam ni?

Ramai betul tak puas hati…

Bahasa teruk sangat dia ni

Terdahulu, tular satu video memaparkan pensyarah itu memarahi pelajar lelakinya yang tidak mempunyai komputer selain mempersoalkan mengenai sokongan kewangan penuntut berkenaan.

Sumber: Twitter @awadullahysr & @inderasakti_kl

PERHATIAN: Pihak Oh My Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Oh My Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Sambung Baca
Advertisement