hubungi kami

Selebriti

Nabil tepis dakwaan dibayar RM40,000 -“Saya tak berani letak harga macam itu”

Baru-baru ini, tular sebuah video yang memaparkan senarai selebriti yang mendapat bayaran termahal sebagai pengacara telah meraih perhatian netizen.

Menerusi vidoe yang dimuat naik oleh seorang [email protected] amirul di laman TikToknya, terdapat tujuh orang selebriti yang disenarai pendek telah mencetuskan reaksi dalam kalangan netizen.

@wanamirul771

top7 bayaran pengacara/host selebriti… kita layan part 1 dulu ya… #viraltiktok #keluargamalaysia #fwaipie #sukasuka #malaysia

♬ original sound – wan amirul – wan amirul

Dalam video tersebut, pelawak dan pengacara terkenal, Nabil Ahmad dikatakan menjadi pengacara selebriti yang mendapat bayaran termahal di Malaysia.

Namun begitu, dakwaan yang dilakukan oleh individu tersebut telah ditepis oleh Nabil yang memaklumkan dia tidak pernah dibayar dengan jumlah setinggi itu sepanjang kariernya dalam industri seni.

“Ya Allah, kalau dia letak itu nilai untuk saya, yang mana nilai mengacara yang mahal, mestilah gembira. Nilai di sini bukan sebagai duit, tapi nilai hos mahal iaitu ada standard tersendiri.
“Namun, untuk harga tak pernah dapat bayaran macam tu. Kalau dikira mengikut kerja berepisod memanglah banyak. Tapi, untuk dapat satu harga, saya sendiri tak berani letak harga macam tu,” katanya.

Bukan itu sahaja, Nabil yang juga merupakan pengacara program Gegar Vaganza musim kesembilan turut menjelaskan dia tidak berani untuk meletakkan nilainya terlalu tinggi dan lebih mementingkan kepuasan hati klien berbanding bayaran yang diterimanya.

“Saya ni belajar semasa mengacara, nak klien puas hati dengan kita, puas hati dari segi mengacara dan harga. Sebagai contoh kalau saya buat acara korporat, kalau letak harga tinggi, jangkaan orang juga tinggi. Kalau harga diberi sederhana, klien pun okay.
“Jadi, jika ada cakap mengacara biasa saja, ia sesuai dengan harga. Tapi, apabila letak harga okay dan orang memberikan maklum balas mengacara bagus, ‘best’, itu lebih bernilai pada saya,” jelasnya.

Malah, pengacara yang berusia 39 tahun itu turut menegaskan dia akan meletakkan bayaran pada aras sederhana sahaja dan menjalin hubungan yang baik dengan pihak lain adalah keutamaan dalam kerjayanya.

Sumber: Harian Metro (Sudirman Mohd Tahir)

PERHATIAN: Pihak Oh My Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Oh My Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Sambung Baca
Advertisement