Connect with us

#celeb

Nabila Razali saran KKM buka ruang komen, mudahkan netizen beri pendapat

Penyanyi dan pelakon, Nabila Razali meminta supaya Kementerian Kesihatan (KKM) membuka semula ruangan komen di platform media sosial sekali gus orang ramai dapat menyuarakan pandangan masing-masing.

Menerusi ciapan di laman Twitter semalam, penyanyi berusia 29 tahun itu memahami tindakan KKM berbuat demikian namun rakyat boleh bertukar pendapat demi mengekang penularan wabak Covid-19 di negara ini.

“Saya faham asbab KKM menutup ruangan komen kerana ingin mengelakkan perbalahan seterusnya mencetuskan suasana panik dalam kalangan rakyat.
“Tapi kini hampir dua tahun kita semua dibelenggu wabak Covid-19. Something need to be done, korang tak kasihan ke dengan petugas barisan hadapan?,” tulisnya yang mesra dipanggil Bella.

Jadikan ruang bertukar idea & pendapat

Faham ramai yang terkesan, sabar…

Malah, pelakon drama Kebaya Kasut Kanvas itu juga menyeru warganet agar meninggalkan komen yang lebih bijak selain cadangan bernas berbanding menulis perkara negatif.

Advertisement
“So now Bella nak ajak korang semua start bagi komen2 yangg membina ok. Bagi cadangan yang bernas. Kalau kat tempat korang ada kilang & premis yang tak patuh SOP, korang tuliskan jugak kat ruangan komen tu,” katanya.

Bersatu hati, jangan gaduh2

Bagaimanapun apabila tinjauan ke Facebook KKM, terdapat posting tertentu yang dibolehkan untuk orang ramai memberi komen berkaitan informasi semasa.

Untuk makluman, hari ini Malaysia sekali lagi mencatatkan kes positif Covid-19 harian tertinggi iaitu sebanyak 20,596 kes.

Sumber: Twitter Nabila Razali

Advertisement

Continue Reading
Advertisement