Connect with us

#celeb

Nak bina masjid & bayar zakat RM1 juta, Mawar Rashid gigih kerja hingga rindu anak

Nama Mawar Rashid bukan lagi asing dalam dunia hiburan tanah air. Pelakon cantik yang kini manis bertudung dilihat lebih menumpukan perhatian kepada urusan perniagaan dan keluarga.

Walau bagaimanapun, pelakon berusia 25 tahun itu masih kerap memuat naik aktiviti hariannya di media sosial dan tidak lokek berkongsi posting kegiatannya setiap hari.

Rindu nak bermain dengan anak

Menerusi satu perkongsian terbaru di Instagram, Mawar telah membuat satu posting video bersama anaknya, Raden Muhammad Rafael dengan kapsyen yang telah mencuri perhatian warganet.

View this post on Instagram

KADANG2 RASA NAK GIVE UP EVERYTHING SEBAB RINDU ANAK @radenrafaelraf 🥺 . . CAREER sbgai CELEBRITY & USAHAWAN bukan mudah.. perlukan bnyak masa untuk settle VIDEO SHOOT, LIVE DLL (thank you to my manager @beydatorashid bnyk memudahkan kerja i) , perlukan banyak masa untuk meeting business @mawarosehq , kene perah otak untuk @mawarosehq lagi.. UNTUK my family mawarose squad lagi.. masa ngan suami ok lagi, sbb suami sentiasa setia menemani.. tapi.. rafael ni.. rinduuu.. kdg2 pagi sampai mlm x dpt jumpe 🥺 ni nak masuk anak ke-2 dah @mawarafjunior .. kadang2 terlampau busy sampai rasa nak give up🥺 . TAPI… . I CANNOT GIVE UP!!! . Mawar x boleh STOP! Mawar WAJIB TERUSKAN demi BIG Y MAWAR. DEMI FAMILY MAWAR. DEMI MAWAROSE SQUAD. DEMI CUSTOMER TERSAYANG MAWAR. DEMI NAK BAYAR ZAKAT SATU JUTA! DEMI NAK BINA MASJID BERSAMA2 kalian semua! . . Mawar faham ramai ibu bapa kat luar sana terpaksa korban rasa ‘RINDU’ kat anak2 ni demi mencari rezeki dan demi membantu org diluar sana, sama macam Mawar.. tapi YAKINLAH.. . PENGORBANAN YANG PALING MENYAKITKAN NILAH YANG AKAN MENDATANGKAN HASIL & BEKALAN UNTUK KE AKHIRAT NANTI.. i’m with you.. be HAPPY, KEEP ON GOING, YOU ARE A GREAT MOM, A GREAT DAD, your kids are PROUD OF YOU! THEY LEARN A LOT FROM YOU! PROVE TO THEM! YOU ARE AMAZING! . LOVE YOURSELF 🤍 – founder @mawarosehq Shawl from @hanisalhabib

A post shared by MAWAR RASHID (@mawarashid) on

Nak bina masjid , bayar zakat sejuta

Mawar yang kini sedang hamil anak kedua memaklumkan bahawa sedang gigih untuk mencari saham akhirat dengan berusah keras bagi membolehkan dia membayar zakat sebanyak RM1 juta serta membina masjid.

Namun di sebalik usaha kerasnya, pelakon filem Penaklukan Syaitan itu mengakui kadang kala merindui keletah anak kecilnya yang sudah berusia setahun lebih kerana terlalu sibuk dengan kerja.

Tak akan menyerah dengan mudah

Walau bagaimanapun, bekas peserta Dewi Remaja 2014/2015 itu tetap optimis dalam meneruskan apa yang sudah dimulai demi mengejar segala impian yang telah ditetapkannya dalam hidup.

“Mawar tak boleh stop! Mawar wajib teruskan demi big why mawar. Demi family Mawar. Demi Mawarose squad. Demi customer tersayang Mawar. Demi nak bayar zakat satu juta! Demi nak bina masjid bersama-sama kalian semua!,” katanya.

Bakal usahawan contoh ni

Rata-rata warganet memberikan komen membina kepada pelakon cantik itu. Mereka mendoakan agar impian Mawar tercapai sekali gus dapat membantu orang lain bagi membina jambatan ke syurga kelak.

InsyaAllah impian akan tercapai

Rindu anak tapi kena kerja juga

Sumber: Mawar Rashid

Continue Reading
Advertisement

Trending