Connect with us

#tiktok

Netizen kecam lelaki biadab, marah2 staf ‘Drive-Thru’ sebab ayam goreng

Tindakan seorang pelanggan lelaki yang tidak berpuas hati dengan layanan pekerja ketika urusan membeli di sebuah restoran makanan segera secara pandu lalu menerima kecaman warganet.

Seorang pengguna laman Twitter, @elorakdshn memuat naik semula video TikTok milik lelaki tersebut yang dikatakan kurang ajar ketika merakam dirinya sambil melakukan pesanan.

Difahamkan, pekerja restoran itu bertanya semula jumlah ketulan ayam goreng yang ingin dibeli sebelum lelaki berkenaan didakwa meninggi suara sekali gus bertukar menjadi ‘moody’.

“Sumpah aku panas hati tengok si pond*n hauk ni maki-maki cashier mcd. His defense was cashier tu tanya balik nak berapa pcs????
“Dengan staff marhaen kau berani lah tunjuk power eh, ke sebab tengah record???,” tulis @elorakdshn.

Bukan berakhir di situ, lelaki tersebut dipercayai bertemu dengan pekerja sama ketika membuat pembayaran dan mula menunjukkan rasa kurang senang apatah lagi perlu menunggu wang bakinya.

“Cepatlah! Terhegeh-hegeh. Sorry-sorry, tak payah sorrylah! Dah salah tu, salah la. Aku tengah panas ni,” kata lelaki terbabit selepas pekerja itu memohon maaf.

Tidak dapat dipastikan tujuan dia merakam video berdurasi sekitar dua minit itu, namun ciapan berkenaan diulang kicau hampir 4,000 kali selain pelbagai reaksi warganet terhadap tindakan tersebut.

Ramai menyifatkan lelaki itu bersikap biadab dan tidak ‘bertamadun’ kerana mengamuk disebabkan hal-hal kecil yang boleh diselesaikan dengan cara baik, namun memilih bagi berkongsi video itu di TikTok.

Pernah kerja situ, kadang2 tak dengar

Kalau ‘bad mood’, tak payah libatkan orang lain

Kalau tak reti sabar, tak perlu ‘order’

Orang tanya berapa ketul pun nak marah!

Rakam lepas tu post?

Panas hati je tengok…

Kesian pekerja tu kena hadap macam-macam ragam pelanggan! Kalau ada 10 orang lagi macam lelaki itu dalam sehari, memang ‘koyak’ juga nak bagi layanan terbaik.

Sumber: Twitter @elorakdshn

Continue Reading
Advertisement