hubungi kami

Selebriti

Netizen persoal poster lagu terbaru Hael Husaini – “Dua2 tangan lelaki ke?”

Baru-baru ini, penyanyi popular Hael Husaini tampil dengan single terbaru berjudul Sama Seperti Dulu yang dilancarkan di semua platform digital seperti Apple Music, Spotify dan YouTube.

Jika diperhatikan maklum balas daripada orang ramai, lagu dan komposer ciptaan Hael sendiri bersama Iqie Hugh itu disambut baik oleh pendengar yang rata-rata memuji keindahan lirik tersebut.

Lagu dia tak pernah mengecewakan

Suka sangat, berkali2 nak dengar!

Boleh masuk Anugerah Juara Lagu tahun depan ni

Namun begitu, lain pula dibualkan di laman Twitter apabila seorang pengguna @AmirHannnnnnnn berkongsi satu tangkap layar dipercayai ‘cover’ atau poster rasmi lagu tersebut yang jelas kelihatan perkataan ‘Hael Husaini’ dan ‘Sama Seperti Dulu’.

Poster berkenaan memaparkan dua individu saling bersentuhan dengan sebelah tangan antara satu sama lain sehingga jantina mereka dipersoalkan oleh @AmirHannnnnnnn.

“Dua dua tangan jantan ke ni?,” tanya @AmirHannnnnnnn menerusi ciapannya beberapa hari lalu.

Ciapan itu diulang kicau sebanyak 1,173 kali dan mendapat 3,586 tanda suka selain pelbagai reaksi netizen yang mula membuat dakwaan masing-masing.

Lirik pun lain macam?

Apa yang belum berubah?

Kami pun fikir macam tu!

Tertanya-tanya juga?

Bagaimanapun, tidak semua netizen menuduh sebarangan sebaliknya mengambil dari sudut positif dengan mengatakan terdapat juga segelintir wanita yang mempunyai bentuk tangan seperti golongan lelaki.

Untuk ‘photoshoot’ je? Baik pegang tangan lelaki dari perempuan

Kalau pegang tangan perempuan, haram pula

Ni pun jadi isu? ‘Enjoy’ je la lagu tu

Kalau lelaki dengan lelaki, takde la batal wuduk

Aku perempuan pun, tangan berurat macam tu juga…

Meskipun masih menjadi tanya tanda, Hael atau nama sebenarnya Hal Husaini Razmi belum memberikan sebarang komen berhubung persoalan ramai itu.

Sumber: Instagram Hael Husaini, YouTube Rocketfuel Network, Twitter @AmirHannnnnnnn

PERHATIAN: Pihak Oh My Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Oh My Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Sambung Baca
Advertisement