hubungi kami

Selebriti

Netizen tegur Cheta nampak makin berusia – “Dah ada kedut2 sikit..”

Baru-baru ini, pelakon dan usahawan Rozita Che Wan mengakui kesilapannya ketika menggayakan busana serba putih pada acara Kedah Fashion Week 2022 sehingga meraih kecaman netizen.

Pada acara tersebut, dia yang mesra disapa Cheta disifatkan tidak memakai tudung dengan sempurna kerana turut mengenakan topi yang menampakkan sedikit bahagian telinganya.

Namun di sebalik penjelasan itu, ramai pula netizen bertindak menegur wajah Cheta yang dikatakan kelihatan semakin berusia menerusi video temu bual berhubung isu berkenaan.

Video dimuat naik Media Hiburan di laman Facebook itu dipenuhi ratusan komen netizen yang rata-rata menegur pelakon berusia 49 tahun tersebut sudah mula mempunyai kedutan pada wajah.

Malah, terdapat juga segelintir individu menyalahkan teknik solekan yang membuatkan wajah pelakon drama Lelaki Kiriman Tuhan itu dilihat seperti golongan ‘makcik’ atau ‘nenek’.

Namun begitu, masih ramai memuji kecantikan dan awet muda dimiliki Cheta walaupun bakal menginjak usia 50-an tidak lama lagi.

Perasan ada kedut2 sikit

Nampak makin berusia! Bukan mengata, lawa lagi..

Macam pelik dah muka dia

Dah berusia pun cantik!

Muka nampak menua je

Kalau tak mekap, mesti cantik

Kenapa mekap macam ‘nenek’?

Muda sebelum tua.. biasalah tu, tiada manusia semakin muda. Kalau dilihat, memang salah mekap dan faktor ‘lighting’ juga main peranan ya. Asalkan pandai jaga kesihatan!

Sumber: Facebook Media Hiburan

Sambung Baca
Advertisement