hubungi kami

Selebriti

Pablo Amirul buat pendedahan tentang ajaran sesat, dakwa kekasih ‘dibela’ ahli politik

Tiada angin tiada ribut, pelakon aksi, Pablo Amirul telah berkongsi beberapa kenyataan dan video dirinya mengamuk dan memetik beberapa nama yang salah satunya merupakan ahli politik negara.

Menerusi perkongsian di Instagram dan Facebook Pablo, dia mengatakan seorang wanita yang juga  telah ‘dibela’ oleh individu tersebut walaupun bertugas sebagai juruterbang.

Terjebak dengan ajaran sesat sebab kekasih

Dia juga membuat pendedahan bahawa dirinya terjebak dengan satu ajaran sesat hanya disebabkan wanita terbabit yang dikatakan menjadi perempuan belaan ahli politik.

Sedia disiasat PDRM dan JAKIM

Menurutnya, dia dengan senang hati akan mendedahkan segala tentang ajaran sesat terbabit kepada Jabatan Agama Islam Malaysia (JAKIM) dan juga pihak Polis Diraja Malaysia (PDRM).

Tambahnya, ajaran terbabit tidak menjadikan Nabi Muhammad S.A.W sebagai ikutan dan membuatkan hidup terasing selama 2 tahun.

“Millah Abraham yang buat Pablo jadi tak betul, jadi gila dan terasing. Korang kena tahu la pasal Millah Abraham ni dia macam agama baharu, kita ikut ajaran Nabi Ibrahim tak ikut Nabi Muhammad SAW.
Ya, Pablo sesat, sebab itu kononnya nak belajar mengenal tuhan tetapi rupanya….Tolong lapor kepada polis dan sesiapa sahaja tentang ini,” katanya yang turut mengakui ajaran tersebut memesongkan akidah,” ujarnya.

Dah jadi pilot pun masih ‘dibela’?

Pelakon filem Air Force The Movie: Kembali Bernyawa itu juga mengatakan yang bekas teman wanitanya itulah menjadikannya terikut dengan ajaran sesat terbabit namun rupanya menjadi wanita ‘belaan’ seorang ahli politik.

Pablo turut menyelar perilaku wanita itu yang tidak malu menjadi perempuan simpanan ahli politik yang sudah pun mempunyai isteri dan anak sebaya dengan wanita terbabit.

Walau bagaimanapun, perkara terbabit tidak dapat dipastikan kesahihannya dan penjelasan tersebut hanyalah dari pihak Poblo Amirul sahaja.

Semoga ada kebenaran dan juga sesuatu yang dapat dirungkai.

 

Sumber: Facebook Pablo Amirul

 

PERHATIAN: Pihak Oh My Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Oh My Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Sambung Baca
Advertisement