Connect with us

#brandedcontent

Pandemik menjauhkan, Yakult mengeratkan

Diakui, kini ramai yang lebih berhati-hati dan mengamalkan langkah pencegahan awal bagi melindungi diri, dari penularan wabak COVID-19 yang sedang melanda dunia sejak dari awal tahun. Penggunaan penutup mulut dan sanitizer merupakan benda yang wajib ada pada setiap diri individu.

Bukan itu sahaja, makanan tambahan juga turut diambil untuk meningkatkan ketahanan imunisasi tubuh badan terutamanya di waktu penularan virus pandemik. Termasuklah, mengamalkan minuman probiotik dalam setiap isi rumah kerana mampu menguatkan usus. Usus adalah tempat berpusatnya sistem imun, jadi menguatkan usus sekali gus akan memperkasa sistem imun.

Sebut je minuman probiotik, sudah tentu Yakult yang terbaik!

Berbilion2 bakteria baik dalam satu botol kecil!

Lebih 80 tahun sebagai perintis minuman probiotik dunia, Yakult bertanggungjawab untuk memastikan masyarakat peka mengenai kepentingan kesihatan sistem pencernaan yang baik dan imunisasi yang kuat.

Satu botol Yakult, memiliki 30 bilion bakteria hidup yang dikenali sebagai Shirota strain, khusus berfungsi sebagai bakteria baik bagi menguatkan usus yang secara tidak langsung menyumbang kepada imuniti tubuh badan!

Yakult mampu gembirakan insan istimewa

Tak perlu hadiah mahal-mahal, kasi Yakult pun mampu buat ramai tersenyum…

Di kala musim pandemik ini, ambil peluang dengan menghadiahkan Yakult kepada insan istimewa sebagai tanda korang mengambil berat kesihatan dan kesejahteraan mereka.

Sebuah keluarga berbangsa Jepun menyumbangkan Yakult kepada golongan yang memerlukan di Kota Kinabalu, Sabah. Berkongsi Yakult membawa erti menjaga kesejahteraan sesama kita.

Nak lagi special? Jom ikuti #Yakult Kirim SalamKu…

Bagi mereka yang berhubungan jarak jauh dengan individu tersayang, jadikan momen ini lebih bermakna dan berharga!

Macam mana? Senang je, dengan hanya menyertai pertandingan #Yakult Kirim Salamku di Instagram.

Lepastu, ikut je langkah-langkah ni…

  1. Rakam video anda menerima sebotol Yakult, selfie, dan berikan Yakult itu kepada rakan seterusnya
  2. Gunakan filters atau stickers dan sertakan hashtag #YakultKirimSalamKu
  3. Tag 3 rakan yang ingin teruskan rantaian video
  4. Muat naik video ke highlights Instagram anda
  5. Sertai di laman sesawang kami untuk sertai!

Boleh guna face filter yang disediakan untuk menambah kreativiti di IG Story korang!

Paling penting, jangan lupa mendaftarkan diri di website rasmi Yakult. Peraduan akan bermula sekarang sehingga 31 Disember 2020.

10 pemenang akan dipilih di atas kreativiti IG story post tersebut. Hadiah kemudiannya akan dihantar khas oleh pihak Yakult kepada insan yang mereka sayangi.

Penerima akan mendapat 1 karton Yakult (50 botol) berserta jambangan bunga dan kad ucapan. Ingat, penerima hadiah wajib menetap di Malaysia sahaja.

Segala keterangan lanjut, boleh lawati laman sesawang rasmi Yakult di sini.

 

Continue Reading
Advertisement

Trending