Connect with us

#tiktok

“Patut la ramai tak bagi signal..” – Syok pula main ‘game’ dalam kelas memandu

Published

on


Sebelum dibenarkan ‘beraksi’ di atas jalan raya, seseorang itu perlu menghadiri kelas ceramah dan latihan selain melakukan ujian Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) bagi memperoleh lesen memandu.

Mungkin mahu menghilangkan rasa mengantuk, seorang calon wanita ini dirakam sedang bermain permainan melalui telefon bimbit ketika berlangsung sesi ceramah di sebuah institut memandu.

Seorang pengguna platform TikTok, @aizallaka_ memuat naik rakaman video pendek memaparkan wanita tersebut duduk membuka buku panduan tetapi fokus bermain ‘game’ dengan jari-jemari yang bergerak pantas.

@aizallaka_

Jangan masuk fyp dia sudah 😂😆 #fyp

♬ suara asli – yogaserge – yogaserge

Menerusi kapsyen dalam video berdurasi enam saat itu, @aizallaka_ sempat berseloroh dengan mengatakan tindakan seperti itulah menyebabkan segelintir wanita dilabel sebagai ‘bad drivers’ kerana tidak serius ketika mengambil lesen memandu.

“Patut la kebanyakan perempuan bawak kereta tak bagi signal. Rupanya dalam kelas lesen memandu main game,” tulis pemuda berkenaan.

Video itu meraih hampir 461,000 tontonan selain ratusan komen warganet yang mengakui hampir tertidur apabila mengikuti kelas tersebut. Namun ia tidak ‘tertakluk’ kepada calon yang duduk di bahagian hadapan.

Selain itu, terdapat segelintir mengatakan tidak semua wanita berbuat demikian kerana ada juga yang bersemangat mendengar ilmu pemanduan yang disampaikan oleh tenaga pengajar.

Maaf kak, curi2 rakam

Hari tu aku pun mengantuk!

Perempuan bagi ‘signal’, lelaki je tak nampak…

Tak kena marah ke?

Patutlah.. rupanya main ‘game’ dalam kelas

Tapi tak semua macam tu tau!

Sumber: TikTok @aizallaka_

Continue Reading
Advertisement