Connect with us

#brandedcontent

Pelaburan kini lebih mudah dengan Wahed Invest yang patuh syariah

Korang tahu tak betapa pentingnya pelaburan? Sebenarnya, pelaburan merupakan salah satu cara untuk membantu meningkatkan potensi jumlah duit yang korang ada tau.

Tambahan pula, kalau korang melabur, ia dapat bantu mengatasi inflasi melalui faedah dan memastikan kuasa beli duit tetap kukuh. Nak beranakkan duit, tapi masih risau kena scam ataupun langgar hukum hakam agama?

Meh nak kongsi sikit, satu syarikat pelaburan terbaik yang sangat sesuai, mengikut syariah dan patuh Islam. Paling penting, boleh dipercayai dan selamat.

Pelaburan kini lebih mudah, kesucian terjamin!

Pernah dengar fasal Wahed Invest? Tapi tak tahu info penuh, sini kitorang cerita.

Wahed Invest ini adalah platform pelaburan yang halal dan korang boleh mula melabur dengan hanya RM100 sahaja. Tak dinafikan, memang banyak plan pelaburan diluar sana tapi jaranglah jumpa harga yang mampu milik.

Sebelum nak start melabur, ini beberapa features dari Wahed Invest ni yang akan buat korang rasa lebih tertarik dan yakin  untuk dijadikan mereka sebagai pit stop pilihan dalam dunia pelaburan.

Boleh monitor duit depan mata…

Selain halal dan mengikut syariah, tak perlu risau dah bila korang dah melabur dalam Wahed Invest ni!

Nak tahu tak sebab apa?

Wahed Invest mempunyai aplikasi mereka sendiri dimana korang boleh download aplikasi “Wahed Invest” dekat Playstore ataupun Appstore. Memang function gila aplikasi ini, sebab memudahkan korang monitor pelaburan yang dah dibuat.

Dengar-dengar dekat aplikasi diorang ni ada banyak lagi features yang menarik.

Modal ciput, malu nak melabur? Jangan risaulah! Kalau nak start melabur di Wahed Invest, RM 100 pun dah cukup tau! Sebab keutamaan Wahed Invest ini untuk menjadikan pelaburan secara halal ini accessible dengan minimun RM100 bayaran sahaja.

Pilihan terbaik untuk golongan muda

Bermula dari sekarang lah korang patut mula melabur. Bukan apa, dalam masa-masa gawat macam ni kena pastikan, sekurang-kurangnya ada simpanan untuk masa akan datang.

Jadi untuk golongan muda yang baru nak berjinak dalam bidang pelaburan, Wahed Invest memang pilihan yang bagus

Kalau dulu kita selalu dengar pilihan yang ada adalah ASB, Unit Trust serta banyak lagi.

Tapi apa yang membezakan semua itu dengan Wahed Invest adalah pilihan yang lain tu process nya agak leceh dan korang kena deal dengan agen-agen lagi, dekat situ je dah makan masa yang agak lama.

Tapi dengan Wahed Invest, procedure yang ringkas dan mudah terutama sekali untuk golongan muda yang inginkan servis pantas.

Tak perlu orang tengah, boleh handle sendiri

 

Lagi best, dengan Wahed Invest, tak perlu susah-susah nak deal dengan orang tengah. Semuanya direct menggunakan aplikasi mereka. Lagi bagus betul tak? Apa-apa maklumat dan perincian yang korang nak tahu. Buka je aplikasi “Wahed Invest”

Korang tak perlu ragu-ragu dengan Wahed Invest, boleh dipercayai dan mereka dah ada pelabur lebih dari 100,000 di Malaysia sahaja. Wow! Ramai tu…

Melabur dalam syarikat yang besar

 

Paling menarik sekali, duit yang korang laburkan itu akan dilaburkan dalam syarikat-syarikat terkenal di dunia tau!

Syarikat-syarikat ini adalah nama-nama yang selalu korang dengar iaitu Tesla, Microsoft, Apple serta Pfitzer. Ianya dilabur melalui Exchange Traded Fund (ETF) yang kendalikan Wahed khusus untuk para pelaburnya.

“Yang dalam Malaysia takde ke?” Eh jap, siapa kata tak ada. Mereka juga ada melabur dalam saham-saham Malaysia dan pelaburan dalam Emas pun ada!

Ulang suara! Memang halal dan patuh syariah

Meskipun berasal dari US, macam yang kitorang cakap tadi, korang tak perlu risau sebab Wahed ini memang betul-betul patuh syariah dan halal.

Kalau korang was-was terdapat unsur riba, Wahed Invest ni tak ada tau semua tu. Bebas riba serta kalau korang jenis yang prihatin dengan laporan serta kiraan zakat korang, Wahed Invest ada menyediakan semua itu.

Senang nak track kemana duit yang korang laburkan tu pergi.

Tujuan utama pelaburan ini adalah untuk menyenangkan korang pada masa akan datang, mana lah tahu nanti korang nak beli kereta ke, rumah ke, ataupun korang mempunyai visi nak bina harta jangka masa panjang.

Yelah kalau nak jadi kaya, tak boleh lah dengan hanya makan gaji semata-mata. Kalau takda perniagaan sendiri, jadi dengan pelaburan lah salah satu cara yang boleh bantu korang bina harta untuk masa depan.

Tak susah pun nak start

Zaman sekarang ni, bukan orang kaya je yang boleh melabur, lagipun dengan hanya RM100, korang dah boleh set-up akaun pelaburan korang dekat Wahed Invest.

Tipulah kalau RM100 pun tak ada untuk diketepikan sedangkan kalau keluar makan pun, paling-paling RM100 tu mesti lesap camtu je.

Lagipun, bukan susah pun nak mula. Kalau korang takda pengalaman atau pun ilmu pengetahuan dalam pelaburan, sekarang semuanya dihujung jari, korang boleh Google je, lepastu nak gunakan aplikasi Wahed ni pun mudah.

Oh lagi satu, pelaburan ni selalunya susah nak dapat balik duit lebih kurang macam KWSP lah. Tapi dengan Wahed Invest korang boleh anggap ini sebagai simpanan, duit yang boleh diakses bila bila masa.

Tapi yang penting disiplin untuk melabur, sebab sikit-sikit lama-lama jadi bukit.

Dah ready ke nak melabur dalam Wahed Invest?

Haa kalau dah bersedia atau korang memang ada plan nak start, korang boleh cuba Wahed Invest ni. Mudah dan harga permulaan pun affordable.

Kalau korang nak tahu lebih lanjut tentang Wahed Invest, korang boleh terus ke website diorang untuk maklumat yang lebih terperinci kat sini.

Ingat, pelaburan ini bukan untuk orang lain, tapi untuk diri korang sendiri juga. Semoga perkongsian ini memberi manfaat kepada korang dan melaburlah dengan bijak!

Posting ini dibuat dengan kerjasama Wahed Invest. Pandangan yang dinyatakan dalam siaran ini adalah sepenuhnya milik penuils dan tidak semestinya mencerminkan dasar, kedudukan atau pendapat rasmi pihak Wahed Invest.

Siapa Wahed ni?

* Disclaimer

Wahed Technologies Sdn Bhd (1247942-K) (“Wahed”) adalah pemegang lesen Pengurusan Pelaburan Digital (PPD) dan Islamic yang dikeluarkan oleh Suruhanjaya Sekuriti Malaysia (“SC”).

Wahed diberi kebenaran untuk menjalankan perniagaan pengurusan dana yang menggabungkan teknologi inovatif ke dalam perkhidmatan pengurusan portfolio automatik yang ditawarkan kepada pelanggan di bawah lesen yang dikeluarkan menurut Jadual 2 Akta Pasaran Modal dan Perkhidmatan 2007.

Semua pelaburan melibatkan risiko, termasuk kemungkinan kerugian wang pelaburan. Prestasi masa lalu tidak menjamin prestasi masa hadapan.

Pulangan masa lalu, jangkaan pulangan, dan unjuran kebarangkalian disediakan untuk tujuan maklumat dan ilustrasi, dan mungkin tidak mencerminkan prestasi masa depan yang sebenarnya.

Wahed tidak bertanggungjawab terhadap liabiliti untuk hasil perdagangan dan pelaburan anda.

Para pelabur dinasihati untuk membaca dan memahami isi kandung iklan ini atau perjanjian yang berkenaan, termasuk Perjanjian Pelaburan yang boleh didapati di wahedinvest.com, membandingkan dan mempertimbangkan bayaran, caj dan kos yang dikenakan sebelum membuat pelaburan.

Anda bertanggungjawab untuk menjalankan penyelidikan dan keputusan pelaburan anda sendiri. Anda hendaklah mendapatkan nasihat sekuriti profesional yang layak, menyiasat dan memahami sepenuhnya sebarang dan semua risiko sebelum melabur.

Tidak ada sebarang cara untuk menjamin kesolvenan, keadaan kewangan, atau keboleh pelaburan mana-mana sekuriti yang disebutkan di dalam iklan ini.

Continue Reading
Advertisement

Trending