hubungi kami

Selebriti

Peminat kecewa, Alif Satar perjelas tidak terlibat dengan sebarang babak panas

Baru-baru ini, kecoh di media sosial mengenai sebuah filem berjudul Pulau yang dikatakan agak keterlaluan kerana memaparkan babak panas dan pemakaian yang ‘ghairah’ sehingga mencetuskan rasa kurang senang ramai.

Segalanya bermula apabila Pencetus Ummah (PU) Syed menggesa pihak berwajib menyekat tayangan filem berkenaan kerana tidak mendatangkan sebarang manfaat buat masyarakat terutama umat Islam.

@pu_syedofficial

Mohon pihak berwajib dan yg berkaitan agar meniliti filem ini kerana banyak adegan dan gaya pemakaian yg sgt teruk!! Jika terlalu melampau, sekat dari ditayangkan!

♬ Munajat – DAQMIE

Terkejut, sedih, kecewa tengok Alif Satar berlakon sekali

Apa yang menarik perhatian ramai sehingga membuatkan mereka terkejut dan kecewa apabila melihat kelibat salah seorang pelakon filem berkenaan iaitu Alif Satar.

Mana tidaknya, pemilik nama Muhammad Alif Mohd Satar pernah menegaskan tidak akan terjebak adegan mesra atau intim dengan mana-mana pelakon wanita dalam drama mahupun filem lakonannya.

@pulaumovie

Pulau casts looking good and excited at the Press Conference! Tak sabarnya nak tengok diorang dalam movie ni! Received tones of smiles haritu, but will it be all smiles di dalam pawagam 9 Mac nanti? Jangan lupa, Pulau Movie akan ditayangkan di pawagam pada 9 Mac 2023. Shh, siapa pergi, dia mati! #PulauMovie #SiapaPergiDiaMati

♬ AIN’T GONNA STOP – Carol Kay

Pun begitu, kehadiran Alif sewaktu sidang media filem Pulau baru-baru ini menambah kekecewaan ramai terutama peminat.

Alif tak terlibat dengan mana-mana babak panas

Alif sewaktu ditemui media berkata, dia tidak terlibat dengan sebarang adegan panas dalam filem berkenaan. Bukan itu sahaja, Alif turut meluahkan kesyukuran kerana pengarah memahami dan menghormati prinsipnya yang tidak mahu terlibat dengan mana-mana babak intim bersama pelakon wanita lain.

“Saya gementar juga tapi berasa gembira sebab pengarah pun faham. Dia tidak satukan saya dalam satu babak.
“Saya rasa sangat terkejut kerana mereka pun memahami dan ada sempadan, sebab itu ada pelakon-pelakon berbangsa lain, karakter-karakter yang memegang watak itu,”jelas Alif.

Dalam masa sama, aktor berusia 32 tahun itu menjelaskan mereka telah berbincang terlebih dahulu sekiranya berasa kurang senang dengan babak yang dilakonkan.

“Saya sendiri tahu macam mana citarasa penonton, apa budaya yang kita selesa, melihat, mendengar, cara lakonan. Saya dah lama dalam industri ini.
“Saya tahu ramai sebenarnya yang nak tonton ini adalah orang Malaysia. Jadi, sebab itulah pelakon kita begitu majmuk dan dari pelbagai latar belakang,”ujarnya.

Selain Alif, turut filem Pulau itu turut menampilkan barisan pelakon hebat seperti Namron, Amelia Henderson, Alexander Henderson, Wan Hanafi Su, Ms Puiyi, Ikmal Amry dan ramai lagi.

Filem berkenaan bakal ditayangkan di pawagam seluruh Malaysia mulai 9 Mac nanti.

Sumber: TikTok @pulaumovie, Gempak!

PERHATIAN: Pihak Oh My Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Oh My Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Sedang memerhati anda...

Sambung Baca
Advertisement