Connect with us

#celeb

Penonton ‘ketagih’ nak tengok Kampung People, Wan Hasliza disifatkan pengarah terbaik

Sudah memasuki episod ketujuh, nampaknya drama bersiri Kampung People yang bersiaran di slot Lestary, TV3 semakin mendapat tempat di hati penonton.

Ternyata penonton di Malaysia menyukai genre kekeluargaan dan jenaka yang dibawa di dalam drama tersebut, setiap episod belum lagi pernah gagal membuatkan penonton terhibur.

Orang dah taknak tengok citer cinta

Kagum dengan karya Kampung People, pengarah filem, Razaisyam Rashid baru-baru ini telah membuat satu tweet memuji garapan idea pengarah drama tersebut, iaitu Wan Hasliza.

Pengarah paling terbaik di negara ini

Razaisyam menyifatkan Wan Hasliza sebagai pengarah yang paling terbaik kerana berjaya membawa keluar stigma masyarakat terhadap drama Melayu yang kebanyakkannya mengangkat kisah cinta.

Semua karekter nampak realistik

Malah, lakonan para pelakon nampak ‘hidup’ dengan watak masing-masing. Jenaka dan isu kekeluargaan yang dibawa juga lebih dekat dengan masyarakat.

Lagi satu elemen yang membuatkan drama ini harus dipuji, penampilan para pelakon juga kali ini lebih logik, lihatlah mereka tidak mengenakan sebarang solekan tebal untuk nampak lebih realistik.

 

Macam mane dorang tahan gelak, kita dah ngekek

Tidak dapat dinafikan, drama Kampung People kini menjadi drama wajib tonton. Setakat ditayangkan, drama tersebut terus menerus mendapat maklum balas positif daripada penonton.

Lawak jenis masuk air!

Wan Hasliza yang patut la best

Karya dia memang best!

Takda scene tidur pun pakai make up

Bersiaran pada pukul 9 malam bermula Rabu hingga Jumaat, para penonton bagaikan sudah ketagih, tidak sabar mahu menantikan gelagat ‘keluarga Razif’ yang seterusnya.

Sumber : Razaisyam Rashid

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending