Connect with us

#celeb

Pertama kali buat solat jemaah di set, Michael Ang rasa ‘manisnya’ beribadah bersama

Umum sedia maklum, penerbit dan pengarah drama popular, Michael Ang membuat pengakuan sudah memeluk Islam sejak setahun lalu.

Semakin mendalami dan mengenali Islam, menerusi entri di Instagram Michael telah berkongsi antara momen solat berjemaah bersama dengan kru produksi di bawahnya.

Ini pertama kali semua nak solat jemaah

Menurut pengarah tersebut, ia adalah pertama kali baginya berpeluang untuk melaksanakan solat berjemaah bersama kru produksi ketika di set pengambaran.

I rasa ini kali pertama kat set aku yang semua tiba-tiba nak solat berjemaah!…”

Iman setiap manusia ada antara dia & Allah

Di dalam entrinya, Michael tidak menafikan terdapat segelintir masyarakat memandang serong mengenai soal agama melibatkan para selebriti dan kru disebalik tabir.

“Anyway pada you all yang selalu anggap kita orang dalam industry ni bukan-bukan, jangan la cepat menghukum iman setiap manusia ada antara dia dan Allah…”

Rasa tenang sangat

Bagi pengarah, perkongsian itu bukanlah berniat mahu menunjuk-nunjuk ibadah, sebaliknya mahu meluahkan ketenangan yang dirasai dalam manisnya beribadah bersama saudara Islam yang lain.

“Love you all and stay safe! Bukan nak menunjuk I just find this is so peaceful and this is my last posting on this matter…”

Semoga Allah beri lebih keberkatan

Di ruangan komen, rakan artis dan juga para pengikutnya di Instagram meluahkan rasa terharu dan syukur melihat posting yang dikongsikan.

Bangga dengan you

Tenang jer bila tengok set macam ni

Semoga Michael terus menjadi seorang Muslim yang taat pada perintah Tuhan.

Sumber : Michael Ang

Continue Reading
Advertisement

Trending