hubungi kami

#news

“Malas dah aku!”- Konten mula terima kritikan,UMe Cikin merajuk dengan netizen?

Sepanjang minggu lalu, nama pempengaruh media sosial tersohor kini iaitu UMe Cikin menjadi bualan ramai apabila dipuji memuat naik konten yang tidak perlu merendahkan maruah diri sebagai seorang wanita.

Mana tidaknya setiap video yang dikongsikan dikatakan hanyalah bersahaja selain intonasi suaranya laju mengalahkan keretapi melucukan ramai penonton.

Terbaharu, pemilik nama Ume Nur Ashikien M. Azhar memberitahu konten yang dimuat naiknya kini menerima banyak komen negatif sejak dua tiga hari lalu. Perkara ini dimaklumkan menerusi laman Facebook miliknya.

Menurut usahawan acar ikna masin itu, komen yang diterimanya itu sedikit sebanyak membantutkan niat untuk memuat naik lebih banyak konten di Facebook dan platform TikTok.

“Aku macam dah malas nak upload (muat naik) video-video di TikTok dan Facebook. Banyak pula cekadak (warganet) yang komen negatif pada semua video aku sejak dua tiga hari ini.”tulisnya.

Jelas Ume, setiap video yang dimuat naik olehnya dahulu menerima komen yang santai sahaja tanpa sebarang kritikan terutama konten percutiannya ke Kelantan bersama adik-beradik.

Ume berkata, dia tidak pernah mengutuk negeri berkenaan dalam video tersebut namun lain pula jadinya pada kali ini selepas dirinya mula dikenali ramai.

“Sebelum ini, aku kongsi video di Facebook semua relaks dan santai saja. Datang tengok video aku sebab nak enjoy dan tak ada nak complain itu dan ini. Tapi sejak dua menjak ini. ramai pula meninggalkan komen toksik terutama video percutian ke Kelantan.

“Siapa follow (ikuti) aku dari awal, tahulah gaya video penyampaian aku macam mana. Dalam video aku ke Kelantan, tak ada pula aku kutuk negeri Kelantan. Aku hanya cerita pengalaman yang aku lalui.”luahnya.

 

Perkongsian itu menerima pelbagai reaksi di kalangan pengikut media sosialnya di mana ramai meninggalkan kata-kata semangat agar tidak berputus asa hanya kerana warganet yang toksik.

Siapa buat Ume paksu marah ni?

Selaku orang Kelantan, Ume takde kutuk pun…

Sumber: Facebook UMe Cikin

Sedang memerhati anda...

Sambung Baca
Advertisement