hubungi kami

Selebriti

Raja Ilya umum hamil lima bulan, rindu mahu balik Malaysia

Pelakon yang kini menetap di Australia, Raja Ilya mengumumkan dirinya sedang hamil cahaya mata pertama dengan usia kandungan mencecah lima bulan.

Berita gembira itu dikongsi menerusi posting terbaru dalam Instagram miliknya memaparkan foto ‘baby bump’ serta alat ujian kehamilan.

Menurut pelakon berusia 37 tahun itu, dia sudah lama menunggu waktu sesuai untuk berkongsi perkara tersebut kepada umum dan bersyukur proses kehamilan berjalan dengan lancar.

“Yes betul , Ilya mengandung. Tak sabar actually nak share news ni dengan semua .. Oleh kerana masa dan situasi tak mengizinkan, kami cadang untuk share pada hari ini.
“Syukur alhamdulillah semua berjalan dengan lancar seperti ditentukan oleh Yang Maha Esa. Kami happy sangat dekat sini, walaupun hati tu rindu nak balik Malaysia, balik Ipoh jumpa keluarga.
“Rindu nak shooting jumpa kawan-kawan, honestly rasa kebunan rindu tu lebih dari kebunan nak makan time mengandung ni,” tulis pelakon kacukan Melayu, Arab dan India itu.

Malah, pelakon drama Tuan Anas Mikael tersebut turut memaklumkan bahawa dia akan melahirkan bayinya di negara kangaroo itu selain meminta tips warganet sebagai persediaan untuk bergelar ibu.

“Memandangkan Ilya akan bersalin dekat Australia, Ilya harap ramai boleh share tips dekat Ilya ok. One thing Ilya experience dalam 5 bulan ni…
“…ia susah, bukan mudah rupanya nak jadi seorang ibu. Phewww, tapi in the same time, rasa excited and bersyukur. Thank you for all the well-wishes, love & support dari korang semua selama ini,” katanya.

Rata-rata rakan artis dan pengikutnya meninggalkan ucapan tahniah sekali gus mendoakan Ilya dan kandungan sentiasa dalam keadaan sihat serta selamat sehingga hari bersalin nanti.

Alhamdulillah tahniah!

Happy for you! Jaga diri

Tak sabar nak tengok baby, mesti comel

Moga dipermudahkan urusan

Raja Ilya atau nama penuhnya Raja Ramilah Begum Raja Mohammad berkahwin dengan jejaka Inggeris, Trent Garret di kediaman suaminya di Perth pada 23 Disember 2018.

Sumber: Instagram Raja Ilya

PERHATIAN: Pihak Oh My Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Oh My Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Sambung Baca
Advertisement